teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Avdelningschef till Produktion VA SYD

Ansök nu

Avdelningschef till Produktion VA SYD

Vill du jobba som ledare i en modern och målinriktad organisation med tydligt utvecklingsfokus? Tycker du att vatten- och miljöfrågor är en viktig del av vardagen och drivs du av att utveckla både teknik och människor? Då kan du vara  vår nya avdelningschef inom Produktion!  

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad, och du ansöker senast 19 mars via: https://www.randstad.se/jobb/avdelningschef-produktion_malmo-kommun_201423145/

I rollen som avdelningschef Produktion får du en fantastisk möjlighet att leda arbetet med att vidareutveckla resursfabriken VA SYD! Här får du bidra till målet för hög vattenkvalitet och utveckla verksamheten för att möta samhällets utmaningar inom vattenområdet genom hållbara, kostnadseffektiva och säkra vattentjänster. Avdelningens utvecklingsresa har bara börjat och här får du leda och skapa ett samarbetsfokuserat engagemang för denna resa, samtidigt som det finns ett oerhört fokus på leverans dygnet runt, året runt till kunderna i medlemskommunerna.

Det här handlar jobbet om

Som avdelningschef leder du din verksamhet mot VA SYDs vision och mål och rapporterar till förbundsdirektören. Du blir också del av VA SYDs övergripande ledningsgrupp med stort engagemang för en hållbar samhällsutveckling, som vi naturligtvis ser att du delar! I ledningsgruppen förväntas du bidra aktivt på strategisk nivå med ditt perspektiv i alla sammanhang. Du har övergripande budgetansvar för avdelningens produktionsresultat och investeringar samt leder avdelningens ledningsgrupp, med ansvar för avdelningens drygt 120 medarbetare. I rollen samarbetar du även strategiskt med andra avdelningar och externa aktörer, exempelvis som kravställare och mottagare inom sydvästra Skånes största infrastrukturprojekt, Hållbar avloppsrening i ett växande Skåne, https://hallbaravloppsrening.vasyd.se 

Här får du anta utmaningar som att produktifiera och nyttiggöra våra restprodukter i enlighet med VA SYDs mål. För att nå verksamhetsmålen krävs ett resultatorienterat, lyhört och inkluderande ledarskap där du och dina underställda chefer tar fullt ansvar och ägarskap för VA SYDs utveckling och målarbete. Rollen ger dig möjlighet att leda och säkerställa långsiktigheten i en verksamhet i stor förändring och samtidigt upprätthålla kvalitet i den löpande driften. Produktionsavdelningen har ansvar för VA SYDs produktionsanläggningar inom avloppsrening.

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över våra mål och samhällsviktiga uppdrag där du ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid och erbjuder bland annat friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare.  

Vem är du?

Eftersom VA SYD står inför stora investeringar och krav på ökad effektivisering som kräver affärsmässighet och utvecklingsorienterat arbetssätt, tror vi att du motiveras av det. Vi söker dig som drivs av att skapa resultat genom och tillsammans med andra och trivs med att coacha dina medarbetare och uppmuntrar idéer och nytänkande. Du bidrar till att skapa en tillitsfull och samarbetsorienterad kultur genom att involvera dina medarbetare i målarbetet. Som avdelningschef vill vi att du är öppen, engagerad, trygg och balanserad. Du är också resultat- och lösningsinriktad, samtidigt som du har modet att utmana strukturer och vågar flytta gränser. Med andra ord, har du en god känsla för när du behöver lyfta blicken. Du bygger goda relationer med interna såväl som externa parter genom din prestigelöshet, lyhördhet och goda kommunikativa förmåga.

Dina erfarenheter 

För att trivas och prestera i den här rollen, ser vi att du har följande kunskap och erfarenhet med dig in i tjänsten: 

 • Relevant högskoleutbildning, exempelvis civilingenjör i samhällsbyggnad, väg och vatten, kemiteknik, miljö alternativt arbetslivserfarenhet som kan motsvara en sådan

 • Mångårig erfarenhet som ledare, inklusive erfarenhet av att leda och driva förändring samt arbete i ledningsgrupp

 • Bred teknisk kunskap och intresse, bl.a. inom process/produktion och underhåll

 • Erfarenhet av att leda en produktionsanläggning med verksamhet dygnet runt

 • God kunskap i svenska och meriterande med kunskap i engelska

 • Det är av särskilt intresse om du även har erfarenhet och kunskap inom VA-branschen eller annan samhällsbärande verksamhet.

 • Att ha erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation och att föra en dialog med politiken ser vi också som en fördel.

 • Det är också meriterande om du har vana att framträda i media och då representera ditt ansvarsområde.

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad, och du ansöker senast 19 mars via: https://www.randstad.se/jobb/avdelningschef-produktion_malmo-kommun_201423145/

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Karolina Andersson på karolina.andersson@randstad.se. 

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030

 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025

 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025

 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025

 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030

 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. 

VA SYD bedriver samhällsviktig verksamhet och ställer därför höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande hos våra medarbetare. En del av våra tjänster är säkerhetsklassade, det innebär att du som sökande eventuellt behöver gå igenom en säkerhetsprövning innan anställning enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585). Vissa av våra anställningar kan även innebära en krigsplacering.

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Dela detta jobb

Avdelningschef till Produktion VA SYD

VA SYD