teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Beräkningsingenjörer till kärnkraften

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-09-20

Ansök nu

Beräkningsingenjörer till kärnkraften

Vill du vara med och skapa en fossilfri framtid? Vattenfall är en trygg och stabil arbetsgivare som dessutom ligger i framkant inom många spännande områden i syfte att nå målet att bli fossilfria inom en generation.

Enheten Härdfysik inom Vattenfall Nuclear Fuel AB måste växa och erbjuder nu tjänst till dig som vill använda din analytiska förmåga tillsammans med ett mycket kompetent team där samarbete, gemenskap och bra arbetsklimat är A och O.

Vi har två lediga tjänster och söker både dig som är nyutexaminerad och kanske har något års arbetslivserfarenhet inom kärnbränsleområdet men även dig som är en erfaren beräkningsingenjör/härdfysiker. Oavsett erfarenhet så söker vi dig med stort intresse för analys och metodutveckling, som tycker om att lära nytt och att dela med dig av dina kunskaper och som upplevs som en förebild i ditt arbetssätt och har lätt att samarbeta.

Dina arbetsuppgifter

Som härdfysiker kommer du att arbeta med:

 • Nukleär design av bränsle till Forsmarks och Ringhals reaktorer

 • Härddesign inför årlig omladdning av reaktorerna i Forsmark och Ringhals

 • Utveckling av våra metoder för nukleär design och härdesign

 • Uppföljning, utvärdering och utveckling av härdmodeller jämfört med drift av reaktorer

 • Validering av beräkningskoder och modeller som används i våra processer

 • Kvalificering av nya bränslekonstruktioner och teknisk dialog med bränsleleverantörer

 • Avancerade analyser för att kunna ge tekniskt stöd för diverse olika frågor relaterade till reaktorfysik

Your profile

 • Civilingenjörsexamen eller liknande, där kärnfysik är meriterande

 • Arbetslivserfarenhet inom kärnbränsleområdet eller tekniska områden där avancerande beräkningsanalyser ingår är meriterande

 • Du uttrycker dig väl muntligt och skriftligt på engelska, att förstå svenska underlättar men är inte ett krav.

 • B-körkort är meriterande (du förväntas planera för att ta om du inte redan har)

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är analytisk, strukturerad, kvalitetsmedveten och kreativ. Du kommer med förbättringsidéer samtidigt som du är lyhörd för kollegornas argument. Alla arbeten genomförs tillsammans och du är bra på förankra utvecklingsförslag. Du bidrar till arbetsglädje genom engagemang och nyfikenhet på nya saker.

Additional information

Utvecklingsmöjlighet till expertnivå finns för den som är driven och har rätt personliga kvaliteter. En plan för din utveckling tas fram där dina kompetenser tas tillvara.

Teknik i all ära – utan rätt förutsättningar för dig som anställd fungerar inte vår arbetsplats. Vi tror att bra arbetsvillkor ges genom stort ansvar och ett ömsesidigt förtroende för egen planering och utförande för att få en sund balans mellan arbete och privatliv, bla använder vi den nya flexibiliteten med arbete på kontor och hemma inom ramarna för Vattenfalls regler. Att ha roligt tillsammans med kollegor är viktigt och genom vår friskvårdsgrupp anordnas aktiviteter året om. I våras provade vi att lagtävla i virtual reality-spel och för ett par veckor sedan gick ett gäng på bio och såg Oppenheimer och efteråt diskuterade vi filmen över en bit mat.

Mångfald ger ett mer lönsamt och tilltalande företag och Vattenfall strävar ständigt efter att bli en bättre förebild gällande mångfald och inkludering av alla. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Placeringsort är först och främst Solna, men annan ort kan diskuteras. Du förväntas arbeta några veckor per år på plats i Forsmark och/eller Ringhals, vilket planeras i god tid och tillsammans med dig.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Malin Löwe, 076-139 87 62. För information om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.

Fackliga representanter för denna tjänst är Adam Rush (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Philip Carendi (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 20 september 2023. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan till sista dagen.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.

About the company

Vattenfall Nuclear Fuel AB (VNF) består av ca 60 personer och ingår i Business Unit (BU) Fuel, Engineering & Projects (FE&P) vilken är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area (BA) Vattenfall Generation. FE&P levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter.

Dela detta jobb

Beräkningsingenjörer till kärnkraften

Vattenfall AB