teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Byggchef till Marks kommun

Företag Marks kommun
Ort
Utgår

2023-04-11

Ansök nu

Byggchef till Marks kommun

Är du en person som värdesätter utveckling, engagemang och omtänksamhet i ditt arbetsliv? Då skulle vi passa bra ihop – för det gör vi också.

Genom att jobba hos oss är du med och bidrar till en bättre vardag för tusentals människor i Marks kommun. Inte minst din egen. Hos oss får du möjlighet att växa – både som person men också i din yrkesroll, samtidigt som det du jobbar med får ett helt samhälle att växa. Oavsett vad dina arbetsuppgifter är så kommer du göra livet för alla de som bor och verkar här lite enklare. Och det är något vi värdesätter högt. Vår vision är att vara en nära kommun med människan i fokus. Nära varandra, vår omvärld och framtiden. Vi vill vara ett närvarande samhälle som med lugn och värme står bakom ryggen och tar emot våra 35 000 invånare, 3 500 medarbetare och hundratals företagare. Då blir varenda medarbetare hos oss betydelsefull. Tillsammans ser vi till att ett helt samhälle fungerar.

Om rollen:
Samhällsbyggnadsförvaltningen verkar och skapar förutsättningar för en inkluderande och god livsmiljö för hållbar tillväxt i hela Marks kommun.

Förvaltningens ansvar är tillsyn och lovhantering inom bygg och miljö inklusive alkohol, tobak och receptfria läkemedel, naturvård, detaljplanering, översiktlig planering, infrastruktur, mark- och exploatering, GIS, näringsliv- och destinationsutveckling.

Vi är med utgångspunkt i kommunens tre värdeord, engagerade, utvecklande och omtänksamma, en väl fungerande och effektiv förvaltning med högt förtroende hos såväl individ och samhälle som den kommunala organisationen. Vi arbetar tillsammans för de vi finns till för och för våra uppdragsgivare.

Förvaltningen rapporterar till kommunstyrelsen och bygg och miljönämnden.

Vi kommer att erbjuda dig ett roligt, betydelsefullt och stimulerande arbete där du får möjlighet att utvecklas och utveckla andra, bland annat genom att arbeta utifrån kommungemensamma målen Bästa Barnkommun och bästa Företagskommun

Du ansvarar för:

  • att styra verksamheten mot politiskt uppsatta mål.

  • att leda och stödja medarbetarna.

  • att driva utvecklingsarbete.

  • att leda och stärka enhetens struktur och arbetet med verksamhetens processer, rutiner mallar och kommunikation tillsammans och i samklang med andra.

  • myndighetsutövning enligt bygg- och miljönämndens gällande delegationsordning. Viss handläggning i komplexa ärenden kan också förekomma.

  • delaktighet i tidiga skeden av etableringsärenden och att delta i den övergripande samhällsplaneringen i kommunen.

Om dig:

Du har för uppdraget relevant utbildning och/ eller gedigen jämbördig arbetserfarenhet inom verksamhetsområdena.
Du har goda kunskaper i PBL samt flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation liksom god förmåga till och erfarenhet av såväl ledarskap som chefskap.

Du är en engagerad, utvecklings- och samarbetsorienterad person som gillar utmaningar. En god service och bemötande är en självklarhet. Arbetet sker i nära samspel med kollegor inom och utom samhällsbyggnadsförvaltningen liksom invånare och exploatörer och du behöver därför vara lyhörd och trivas i kontakt med andra människor. Arbetet kräver också att du är öppen kommunikativ och kan arbeta strukturerat och självständigt, samt ha förmåga att driva verksamheten mot kvalitativa resultat.  Dessutom har du ett prestigelöst och flexibelt förhållningssätt och inte rädd för att rycka in där det behövs.

Du har en god förståelse för din roll och ser till hela verksamhetens, liksom kommuninvånarnas bästa i agerande och beslut.

Övrigt:
Vi som jobbar inom Marks kommun utvecklar gemensamt vår tillsammanskultur genom att vi är engagerade, omtänksamma och utvecklande, till långsiktig nytta för individ och samhälle.

Som arbetsgivare främjar vi lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Marks kommun erbjuder olika personalförmåner såsom ex. attraktivt friskvårdsbidrag, rabatterat årskort på Västtrafik, hyrcykel, pensions- och semesterväxling samt i förekommande fall flexibel arbetstid. Vi har också bra kommunikationer mellan ex Göteborg, Borås, Varberg och det är lätt att parkera om du kör bil.

Tjänsten är på heltid med anställningsformen tills vidare.

Visst distansarbete är möjligt.

Tjänsten innebär att säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras vid anställning.

Vi planerar att genomföra anställningsintervjuer med utvalda kandidater 2023-05-03, 2023-05-05 och  2023-05-10.

Vi planerar att genomföra säkerhetsprövning med slutkandidat/er  2023-05-11.

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-11

I den här rekryteringen samarbetar Marks kommun med Chefspoolen. För mer information om tjänsten, kontakta  Håkan Olsson 0705–817918 hakan.olsson@chefspoolen.se

Dela detta jobb

logo
Byggchef till Marks kommun

Marks kommun