teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Bygglovshandläggare

Ort
Utgår

2023-06-06

Ansök nu

Bygglovshandläggare

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter

Som Bygglovshandläggare har du daglig kontakt med allmänhet och aktörer inom byggbranschen där du aktivt bidrar till en god medborgarservice. Arbetet innebär handläggning av olika typer av ärenden såsom tillsyn, förhandsbesked, bygglov och strandskydd. Du arbetar självständigt med eget ansvar, men också i samverkan med kollegor, andra förvaltningar, byggherrar, konsulter samt aktörer som berörs eller kommer att beröras av de beslut som du fattar. Tillsammans med oss är du även med och utvecklar enhetens digitala arbetssätt.

Du är delaktig i samhällsbyggnadsprocessen och får god översikt över vad som händer inom stadens utveckling.

Din arbetsplats

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner med många spännande projekt på gång, såväl förtätningsprojekt i innerstaden som helt nya bostadsområden i ytterstaden och kommunen i övrigt. Ostlänken, en ny dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Stockholm (Järna) och Linköping, innebär att Linköpings kommun står inför ett av de största stadsutvecklingsprojekten i stadens historia. Satsningen på Ostlänken omfattar bland annat ett nytt resecentrum som kommer att finnas öster om Stångån samt utveckling av den nya stadsdelen Stångebro och miljön runt Stångån.

Vi på Byggavdelningen är ett härligt gäng på cirka 40 engagerade medarbetare och vi är indelade i två enheter, Bygglovsenheten och Bygginspektionsenheten. På Bygglovsenheten jobbar vi med med handläggningen av bygglov, förhandsbesked, strandskyddsdispenser och tillsyn. Vi hanterar ärenden fram till bygglovsbeslut, där lämnar vi över till våra kollegor på Bygginspektionsenheten. En annan stor del av vårt uppdrag är tidiga rådgivningar till både företag och privatpersoner.

Du som söker

Vi söker dig som har en ingenjörsexamen med inriktning husbyggnad, arkitektutbildning, juristutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet av bygglovshandläggning alternativt projektering eller annan relevant erfarenhet inom området. Du har god kunskap i Plan- och Bygglagen (PBL) samt kan bedöma byggnaders yttre utformning utifrån historisk, kulturhistorisk, miljömässig och konstnärlig synpunkt. Tjänsten innebär att förmedla fattade beslut på ett tydligt sätt, därför är goda kunskaper i svenska i tal och skrift ett krav. I arbetet kommer du råka på en ökande takt av digitalisering, vilket kräver att du har en god datorvana. Då resor förekommer i tjänsten är det ett krav att du innehar B-körkort.

Som person arbetar du bra med andra människor och är lyhörd i ditt sätt att kommunicera. Du tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar ditt arbete så att du driver dina processer vidare. Planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt är någonting som faller dig naturligt samt att sätta upp och hålla tidsramar. Som person är du för övrigt lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Trots begränsad information eller svåra omständigheter så levererar du snabba beslut där du visar omdöme under tidspress. 

I denna rekrytering använder vi oss av tester som en del i vår bedömning.

Om du gillar att hjälpa människor att förverkliga sina drömmar så är det här jobbet för dig!

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

 

Dela detta jobb

Bygglovshandläggare

Linköpings kommun