teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

GIS Ingenjör

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-06-04

Ansök nu

GIS Ingenjör

About the job

Vill du ha en spännande vardag och jobba för en fossilfri framtid? Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vi på Vattenfall Eldistribution söker nu fler kompetenta medarbetare till vårt team inom underhåll av elnätet. Vi är idag en avdelning med ungefär 50 stjärnor indelade i fyra grupper. Vi ansvarar för att sköta underhållet av Vattenfalls elnät i hela Sverige. Här finns anläggningar som har hundra år på nacken likväl som det finns helt nya anläggningar med den absolut senaste tekniken.Vi söker nu två GIS ingenjörer till avdelningen

Vi erbjuder ett stimulerande arbete där du får använda din tekniska kompetens i en omväxlande arbetsmiljö.

I vår grupp har vi även stort fokus på mångfald, jämställdhet och inkludering.

Din roll som GIS-ingenjör

Arbetet innebär ett tätt samarbete med kollegor såväl inom den egna verksamheten som direkt mot kund eller mot andra delar av verksamheten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är bland annat:

  • Databearbetning, kartframställning och geografisk presentation.

  • Geografiska analyser.

  • Databashantering.

  • Fastighetsefterforskning.

  • Konvertering mellan olika koordinatsystem och data-format.

  • Stötta medarbetare/entreprenörer (främst i fält) så att mobila lösningar finns och fungerar.

  • Kontakter med kunder, myndigheter.

  • Skriva instruktioner och styrande dokument kring GIS relaterade frågor.

 

Your profile

Vi söker dig som har lägst 3-årig högskoleutbildning inom GIS alternativt 2-årig YH-utbildning, eller motsvarande, med lång erfarenhet.

Du har mångårig praktisk erfarenhet av Esri’s ArcGIS-plattform (ArcMap, ArcGIS Pro, ArcGIS Online, ArcGIS Enterprise m.m.). Erfarenhet av arbete med de mobila fältappar som finns i plattformen väger tungt. Det är meriterande om du dessutom arbetat med MapInfo, AutoCAD och FME.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom infrastrukturprojekt, speciellt inom elbranschen.

För att bli framgångsrik i tjänsten ser vi att du har en välutvecklad pedagogisk förmåga och alltid strävar efter att uppnå de bästa lösningarna för slutanvändarna. En förutsättning för det är att du har en utpräglad servicekänsla och ett konsultativt förhållningssätt. Det är också viktigt att vara noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten i den här rollen. Du är självgående och levererar med hög kvalitet på utsatt tid. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra och du bör även vara nyfiken, kreativ och intresserad av utvecklingsarbetet. Kunskap och erfarenhet gällande optimering av databasdesign och struktur är mycket intressant och meriterande.

Additional information

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Placeringsort  
Trollhättan

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Erik Kreij 070-370 88 11.

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Jessica Petersson, jessica.petersson@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Asim Nokic, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan senast den 4 juni. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Vi ser fram emot din ansökan! 

Dela detta jobb

GIS Ingenjör

Vattenfall AB