teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Handläggare inom riskhantering och civilt försvar

Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-02

Ansök nu

Handläggare inom riskhantering och civilt försvar

Ref 3856-2023

Länsstyrelsen är Sveriges mest mångsidiga myndighet med viktiga uppgifter inom beredskap, förvaltning och tillsyn. Vi har bred kunskap inom frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, landsbygd, krisberedskap och många andra samhällsnyttiga områden.

Vi ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi har en viktig uppgift att väga samman perspektiv och tillföra kunskap för att fatta de bästa besluten för Gävleborgs människor, djur och natur.

På Länsstyrelsen Gävleborg arbetar cirka 250 personer, där de flesta är placerade i Gävle. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Länsstyrelsen är en HBTQI-certifierad arbetsplats. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund.

I övrigt erbjuder vi en trivsam arbetsplats och har förmåner som friskvårdstimme, flextid med breda ramar, klämdagsledigt och möjlighet att arbeta delvis på distans.

Nu stärker vi Sveriges civila försvar och krisberedskap och vi behöver din hjälp!

Länsstyrelsen är högsta civila totalförsvarsmyndighet och vi är inne i en spännande utvecklingsfas där du har möjlighet att bidra. Enheten för samhällsskydd och beredskap arbetar för att utveckla länets förmåga att förebygga, motstå och hantera samhällsstörningar i hela hotskalan, från fredstida olyckor till höjd beredskap och krig. Enheten leds av försvarsdirektör och ansvarar för såväl planering och långsiktigt arbete som hantering av skarpa händelser då enheten samordnar länsstyrelsens kris- och krigsorganisation. Arbetet inom gruppen bygger på prestigelöst samarbete där roller och uppgifter kan fördelas och ändras beroende på de olika uppdragen och utvecklingen i samhället.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi dig som vill arbeta med att utveckla vår regionala risk- och sårbarhetsanalys, sammanställa underlag för att upprätthålla en generell lägesbild och utveckla metoder och tillvägagångssätt för länets arbete med kontinuitetshantering och risk och sårbarhetsanalys. Vi förväntar oss att du aktivt deltar i enhetens omvärldsbevakning med fokus på det säkerhetspolitiska läget. Det finns även möjlighet att arbeta och utvecklas inom områdena räddningstjänst, krisberedskap och totalförsvar. Tjänsten kommer att utformas utifrån din kompetens, personliga egenskaper och intresseinriktning.

Du ingår i ett team med kunniga medarbetare och samverkar med externa aktörer på både lokal, regional och nationell nivå. Länsstyrelsens uppgift inom arbetsområdet riskhantering är i huvudsak kopplat till analytiska bedömningar. Det innebär arbete med till exempel:

- Risk- och sårbarhetsanalys (RSA)
- Kontinuitetshantering
- Riskhänsyn i samhällsplanering

I tjänsten ingår en del resor, framför allt inom länet men också till andra orter.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning inom risk- och säkerhetsområdet, eller samhällsvetenskap alternativt motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har kunskap om och några års erfarenhet av arbete inom minst ett av områdena riskhantering, räddningstjänst, krisberedskap eller totalförsvar samt känner till lagstiftningen inom området. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med kvantitativa och kvalitativa metoder, utredningsverksamhet och att bygga analyser. Erfarenhet att arbeta med GIS är också meriterande.

Hos oss är tempot tidvis högt och du får hantera många olika uppdrag och arbetsuppgifter samtidigt, både självständigt och tillsammans med andra. Detta ställer krav på att du är stabil, flexibel och självgående. Arbetet innebär komplexa frågor vilket ställer krav på att du är strukturerad och har en problemlösande analysförmåga. Du kommunicerar tydligt och klart på svenska både muntligt och skriftligt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Du har B-körkort.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt säkerhetsskyddslagen innan beslut om anställning fattas. För denna tjänst krävs svenskt medborgarskap.

Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra i vår krisledningsorganisation vid en händelse.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning på 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Diarienummer: 3856-2023
Senaste ansökningsdag: 2023-06-02

Ansökan
För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information
Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg 

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Kontaktpersoner

Jennie Berg

Enhetschef/Försvarsdirektör

jennie.berg@lansstryelsen.se

Karin Gadde Jennische

Saco/S

010-225 15 71

Agneta Eriksson

ST

010-225 13 31

Dela detta jobb

Logo
Handläggare inom riskhantering och civilt försvar

Länsstyrelsen Gävleborg