teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Industry Portfolio Manager till GS1 Sweden

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2023-03-20

Ansök nu

Industry Portfolio Manager till GS1 Sweden

Brinner du för att arbeta i en affärsmässigt driven roll för tjänster och produkter som bidrar till digitalisering, effektivisering och spårbarhet inom globala värdekedjor? Trivs du med att verka som länken mellan teknik, kund och affär och har gedigen erfarenhet inom projekt/programledning och kommersiell paketering? Om ja, kan detta vara nästa steg för dig. GS1 Sweden söker nu en Industry Portfolio Manager.

Om tjänsten

GS1 är ett ledande globalt bolag inom design och implementering av globala datamodeller, standarder och lösningar för att förbättra effektivitet och synlighet av utbud – och efterfrågekedjor. Ända sen 1974, när den första streckkoden skannades i en livsmedelsbutik har GS1s standarder och datamodeller strukturerat världen och gett handeln ett gemensamt affärsspråk. Idag skannas över 6 miljarder streckkoder varje dag och företag har fått ett standardiserat affärsspråk för att utväxla information om produkter, leveranser och transaktioner samt möjliggör för sina kunder att möta krav på spårbarhet för ökad produktsäkerhet, hållbarhet och patientsäkerhet.

Nu söker GS1 Sweden en Industry Portfolio Manager. I denna roll rapporterar du till CPO och kommer att ansvara för att identifiera och utvärdera nya branscher att ge sig in på, samt projektleda och driva pilotfasen vid lansering. Du kommer att ansvara för både nya och befintliga branscher utifrån ett portföljperspektiv och arbeta i nära samverkan med sälj, produkt och marknad. Syftet är att i dialoger med sälj och kunder på ett kommunikativt sätt paketera befintliga lösningar och öka upptaget av GS1s produkter och tjänster. Detta är en central roll där du genom djup förståelse för branschens utmaningar och möjligheter planerar och genomför aktiviteter och program som maximerar branschnyttan.

Du erbjuds

 • En central roll på ett tillväxtbolag, med teknik som gör stor skillnad för hur marknaden arbetar med utbyte av information, effektivitet, miljö och etik
 • En roll där du agerar på lokal nivå i ett globalt sammanhang och med en organisation som har en global representation
 • En strategisk och operativ roll där du inom företagets övergripande affärsplan och produktportföljsstrategi tar beslut kring utveckling, hantering och utrullning av projekt, program och aktiviteter för att identifiera nya marknader, branscher och målgrupper
 • Arbete i ett företag med roliga, engagerade och kunniga kollegor från olika bakgrund och kulturer
 • Vi erbjuder dig ett livslångt lärande och en arbetsplats där du kan vara med och göra skillnad

Arbetsuppgifter

I denna roll kommer du få en kombination av operativt ansvar och strategisk höjd, där du är med i hela cykeln från produkt till sälj och i kontinuerlig förädling av branscher. Du verkar som bryggan mellan produkt och sälj för att förstå kundbehov och paketera erbjudanden av produkter och tjänster. Som Industry Portfolio Manager arbetar du med att säkerställa branschnyttan genom användandet av GS1s standarder och tjänster. Du förväntas aktivt bidra i arbetet med framtagandet av kommersiella paketeringar, affärsregler och affärsmodeller för portföljen.

Du kommer bland annat ansvara för:

 • Att identifiera och utvärdera nya branscher att ge sig in på
 • Vid etablering i en ny bransch koordinera och driva pilotfasen, för att sedan ansvara för denna bransch från ett portföljperspektiv
 • Definiera lösningar utifrån befintliga erbjudanden, produkter, tjänster och standarder för att tillgodose branschens behov och genom produktorganisationen stänga eventuella gap
 • Förvalta och vårda befintliga partners genom t.ex. vanligt förekommande systemleverantörer i branscherna

Vi söker dig som

 • Har arbetat som managementkonsult inom IT och teknik
 • Gedigen erfarenhet av projekt– och programledning där du har arbetat med informations – och logistiska processer och flöden
 • Erfarenhet av utrullning av affärsnära system, gärna relaterat till flöden och processer (t.ex. SAP, PIM)
 • Erfarenhet av kommersiell paketering och framtagande av USP:ar och value proposition
 • Flytande i svenska och engelska
 • Relevant högskoleutbildning (t.ex. Civilingenjör/Systemvetare/Civilekonom eller liknande)
 • Branscherfarenhet från bygg, hälsa och skönhet eller dagligvaruhandel är meriterande

Som person är du kommunikativ och relationsbyggande, med god förmåga att förstå behov och etablera förtroende. Du är duktig på att initiera, koordinera och driva projekt och aktiviteter med djup förståelse för affär, teknik och kund. Du drivs av att arbeta utvecklings- och resultatfokuserat och har ett affärsmässigt och strategiskt tänk.

Övrig information

 • Start: Så snart som möjligt, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av AW Executive Search och GS1s önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av vår konsult Charlotte Runsbech, charlotte.runsbech@awexecutivesearch.se.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Om GS1 Sweden:

Visste du att du möter oss dagligen? Det är nämligen vi som står bakom den vanliga streckkoden som finns på nästan all världens konsumentprodukter. Vi står också bakom de globala standarder som används för tex digital produktdata kopplad till numren i streckkoderna. Vi ser till att hela världen talar samma språk genom standardisering och digitalisering av produktdata vilket möjliggör effektivare globala varuflöden, bättre kvalitet på produktinformation och transparens för konsumenter.”

Hos oss jobbar runt 70 personer – alla med olika kompetens och bakgrund. Våra team jobbar inom; Sälj & Kundrelationer, Kundservice, Produkt & UX, IT Operations, Ekonomi, Administration, HR, Marknad och vår Produktion där vi utför fotografering och kvalitetssäkring.

Vi håller till på vårt moderna kontor mitt i centrala Stockholm och i en state-of-the-art fotostudio i Hammarby Sjöstad. Här möts du av härliga kollegor, men även kunder som är en närvarande del av vår användarstyrda verksamhet. Varje år har vi 3 000 besök från kunder som deltar i möten, seminarier, workshops och användartester.

Läs mer här

 

 

Dela detta jobb

Industry Portfolio Manager till GS1 Sweden

Academic Work