teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Ingenjör som vill göra radiospektrum värdefullt

Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-28

Ansök nu

Ingenjör som vill göra radiospektrum värdefullt

Tycker du att det låter spännande att få arbeta med att maximera samhällsnyttan av radiospektrum? Här får du en roll där du får driva frågor utifrån svenska intressen i internationella sammanhang. Har du erfarenhet av modern radiokommunikation och tycker om att nätverka - då ska du absolut fortsätta läsa!

Enheten arbetar för att göra radiospektrum värdefullt genom att ta fram rätt tekniska och regulativa kriterier för användningen, nationellt och internationellt. Enheten deltar bland annat aktivt i internationell harmonisering och tar fram tekniska villkor för tilldelning av radiospektrum, förhandlar koordineringsavtal med grannländer för att säkerställa skydd vid landgränser samt ansvarar för ett antal föreskrifter som reglerar användning av spektrum och radioutrustning.

Vad kommer du att jobba med?
Tjänsten innebär att målmedvetet driva frågor utifrån svenska intressen i internationella sammanhang, vilket innebär en del resor framför allt inom Europa. Arbetet syftar till att internationella regler och standarder, relaterade till radiokommunikation och användning av frekvensspektrum, blir väl anpassade till svenska förhållanden. I grunden handlar arbetet ofta om vilken framtida radioanvändning som ska möjliggöras i olika frekvensområden, och hur man genom tekniska villkor säkerställer att olika radioanvändningar inte stör varandra.

Tjänsten kräver att man ska kunna arbeta strukturerat, vara noggrann och initiativrik samt tänka strategiskt. I tjänsten ingår att studera tekniska rapporter, genomföra interferensstudier och störningsberäkningar samt att medverka i arbetet med att ta fram tekniska underlag för PTS interna arbete, t.ex. tekniska villkor för att använda radiofrekvenser.

Som medarbetare på PTS bidrar man också i avdelningens interna arbete och utveckling.

Vem är du?
För att trivas i den här rollen ser vi att du är analytisk och driven. Vi förutsätter att du har lätt för att samarbeta då arbetet kräver mycket samverkan med både nationella och internationella kontakter. Med det som utgångspunkt är det också viktigt med en förmåga att på ett begripligt sätt presentera tekniska överväganden på svenska och engelska också för personer som inte har en teknisk bakgrund. Du har en kommunikativ förmåga som behövs för att kunna förhandla och driva viktiga frågor framåt. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har:

 • civilingenjörsutbildning/högskoleingenjör eller liknande med för tjänsten relevant inriktning

 • goda kunskaper i modern radiokommunikation

 • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av internationellt arbete
  god kunskap om relevanta tekniker för radiokommunikation, inom t. ex. områden som landmobil radio, fast radio eller radar

 • förmåga att förstå och analysera tekniska studier inom radiokommunikation (t. ex. länkbudget, interferensberäkningar, radioplanering)

 • erfarenhet av standardiseringsarbete

 • erfarenhet inom EMC-området

 • erfarenhet av kravställning för IT-system

 • erfarenhet av arbete på myndighet.

Bra att veta
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse. 

Som anställd på myndigheten får du del av förmåner såsom lunchförmån, bra semester och pension. Vår arbetsplats är på Hälsingegatan 38 där du kommer att arbeta i moderna aktivitetsbaserade lokaler, men även ha möjlighet att jobba hemifrån upp till två dagar i veckan. 

Vi erbjuder dig en arbetsplats där vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet i form utav 2 friskvårdstimmar i veckan och 5000 kronor i friskvårdbidrag, det finns även en friskvårdsförening som anordnar olika aktiviteter. Här kommer du få ett givande och omväxlande arbete på en myndighet där du kan växa och utvecklas - både personligt och professionellt.

Hur ansöker jag?
För att kunna göra en rättvis och likvärdig bedömning av dig som sökande använder vi oss av urvalsfrågor. Vi ber dig därför att svara på frågorna så utförligt som möjligt så att vi kan avgöra hur väl du matchar den efterfrågade kompetensen. Vi önskar att du inte bifogar en bild eller information om personnummer och adress i ditt CV. Du behöver inte bifoga ett personligt brev utan kan ladda upp ditt CV två gånger. 

Har du skyddade uppgifter av något slag ber vi dig kontakta ansvarig HR-specialist.

Att arbeta på PTS:
Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 380 kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö.

Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner – att vara Sveriges bästa arbetsplats!

På PTS bidrar du till samhällsnytta. Se filmen om vårt uppdrag.

Välkommen med din ansökan senast 28 maj. 

För mer information kontakta enhetschef Farshad Moradi på 08-586 27 152 eller HR-specialist Linn Arnewing på 08-678 57 01, alternativt linn.arnewing@pts.se.

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se.

 

 

Dela detta jobb

Logga
Ingenjör som vill göra radiospektrum värdefullt

Post- och telestyrelsen - PTS