teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kemiingenjörer till Ringhals

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-03-19

Ansök nu

Kemiingenjörer till Ringhals

About the job

Är du Kemiingenjör och vill vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Nu söker vi Kemiingenjörer till Kemienheten på Ringhals. Kemienheten på Ringhals ansvarar för att övervaka och följa upp kemin i våra processystem, bland annat våtkemiska analyser och radioaktivitetsmätningar. Vi har ett tätt samarbete med det centrala kontrollrummet och andra enheter för att optimera anläggningen och tillse att vi har en säker och stabil produktion.

Om jobbet
Vi erbjuder ett omväxlande arbete där du får möjlighet att lära dig mycket om olika provtagningar, instrument och underhåll. Arbetet sker både självständigt men också i grupp. Kemienheten kan även erbjuda stora möjligheter till utveckling och fördjupning inom kemiområdet.

I rollen som Kemiingenjör arbetar du i ett team med andra ingenjörer och arbetar bland annat med att:

  • ta ut prover, provbereda och analysera vatten och gas från olika processystem.

  • utföra kortsiktig trendtolkning och avvikelsehantering av analysdata.

  • genomföra underhåll och kalibrering av kemiutrustning på laboratorierna och i anläggningarna.

  • medverka vid planering och genomförande av idrifttagning, metodutveckling och validering av analysinstrument

  • utföra uppdatering av erforderlig dokumentation inom respektive ansvarsområde mm

Laboratoriet har en stor instrumentpark och ett urval av analysinstrument är XRF, GC, Gammaspektrometri, titrering, jonkromatografi och ett antal online-instrument.

Your profile

Vi tror att du som söker har

  • en högskoleutbildning med inriktning mot kemi eller annan likvärdig utbildning med inriktning mot kemi. 

  • mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, tal och skrift

  • tidigare arbetslivserfarenhet från liknande roll är meriterade

Som person är du bra på att samarbeta och har ett strukturerat arbetssätt. Du behöver också vara flexibel och ha förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vår verksamhet ställer höga krav på noggrannhet varför kvalitetsmedvetenhet är viktigt i rollen.

Additional information

Vi erbjuder   
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  

Placeringsort  
Ringhals

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Erika Turesson +46727182740. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com 

Fackliga representanter: Patrik Harrysson - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Alexander Wallberg - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 19 mars. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen

Vi ser fram emot din ansökan! 

About the company

Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen .Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Dela detta jobb

Kemiingenjörer till Ringhals

Vattenfall AB