teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kontrollrumsingenjör

Ort
Utgår

2023-06-04

Ansök nu

Kontrollrumsingenjör

Arbetsbeskrivning

Som kontrollrumsingenjör hos oss kommer du att få arbeta med många kompetenta och duktiga kolleger över avdelnings- och enhetsgränser inom förvaltningen.

Vår enhet - Produktion kontrollrum - tillhör avdelningen för Dricksvattenproduktion där våra två vattenverk med dess yttre anläggningar är placerade. Din roll kan delas in i två delar: ordinarie arbetstid och utanför ordinarie arbetstid. Under ordinarie arbetstid lägger vi största delen av vår tid på vattenverken. Då ingår vi i ett driftteam som ansvarar för driften av vattenverken ifrån de lokala kontrollrummen. Utanför ordinarie arbetstid arbetar vi förvaltningens centrala kontrollrum. Eftersom vi är den enda enheten som är verksamma dygnet runt så överlämnas uppdrag från hela förvaltningen ansvarsområden till oss att. Då möts vi av blandade uppgifter i allt från drift till tillträden för våra anläggningar. Det vi bland annat övervakar är:

• Råvattentäkter.
• Dricksvattenproduktion/distribution med tillhörande anläggningar och ledningsnät.
• Avloppspumpstationer med tillhörande ledningsnät.
• Avfallsanläggningar.

Som kontrollrumsingenjör hanterar du data och larm som inkommer till kontrollrummet och drar slutsatser av den tillgängliga informationen. Du har i ditt dagliga arbete en central roll för dricksvattenberedningen och samarbetar brett med kollegor från hela förvaltningen kopplat till Kretslopp och vattens uppdrag. Under kvällar, nätter och helger har vi även kontakt med allmänhet via SOS Alarm, som kan inkomma med frågeställningar eller information som berör dricksvatten, ledningsnät och/eller avfall. Dina arbetsuppgifter omfattar även administrativt arbete som att skriva rutiner/instruktioner och dokumentera händelser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• 3-årig högskoleutbildning inom inriktning processindustri, exempelvis sjöingenjör.
• Alternativt har du flera års relevant erfarenhet av arbete inom processindustri kopplat till vatten, el eller värmekraft inklusive arbete i kontrollrum med driftövervakning, ensam eller i grupp
• B-körkort

Har du tidigare arbetat i skift samt arbetat i styrsystemen Cactus och ABB är det meriterande. Det är fördelaktigt om du arbetat med loggböcker och har dokumentationsvana.

För att bli framgångsrik i rollen som kontrollrumsingenjör ser vi att du tar ansvar för dina och gemensamma arbetsuppgifter. Du motiveras av att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt. I dina uppdrag kommer du arbeta tillsammans med flera aktörer och vi ser därför att du trivs med att samarbeta. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat.

Ingen dag är den andra lik och det kommer uppstå utmanade situationer i dina uppdrag vilket kräver att du är lugn och trygg i din roll. Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och kan ta välgrundade beslut under tidspress. För att lyckas i arbetet ser vi det som en förutsättning att du vid oväntade situationer kan analysera ett problem för att härleda vart och vad som orsakat ett fel, och utifrån given information dra logiska slutsatser. Då tjänsten innehåller administrativa uppgifter ser vi att du kan uttrycka dig i tal som i skrift.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket förutsätter godkänd säkerhetsprövning, bland annat alkohol- och drogtest samt registerkoll via Säpo.

Övrig information

Som anställd på Kretslopp och vatten kommer du att bli krigsplacerad inom ramen för Kretslopp och vattens roll i totalförsvaret.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Kretslopp och vatten

Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med vatten, avlopp och avfall bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle som möjliggör för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är ”Vi gör det lätt att leva hållbart” och vårt jobb är viktigt på riktigt.
Göteborg växer som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till staden genom att bygga och underhålla staden under marken. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Vi arbetar även med att se till att det avfall som göteborgarna genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi arbetar långsiktigt med göteborgarens medvetenhet och beteende kring kretslopp och användningen av dricksvatten.
Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag – både när vi planerar och utför arbetet.
Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna www.goteborg.se/kretsloppochvatten eller följ oss på Facebook eller Linkedin.

Dela detta jobb

Kontrollrumsingenjör

Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad