teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kraftsystemspecialist kontrollanläggning

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-11

Ansök nu

Kraftsystemspecialist kontrollanläggning

About the job

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vi på Vattenfall Eldistribution söker dig som har ett brinnande intresse för elkraft och vill jobba i framkant med den tekniska utvecklingen av våra smarta anläggningar. Som Kraftsystemspecialist hos oss lovar vi att du kommer utmanas i spännande och komplexa frågeställningar.

Avdelningen Projektteknik ansvarar för att säkerställa tekniskt innehåll i planering och genomförande av anläggningsinvesteringar och levererar anläggningsteknisk specialistkompetens till verksamheten. Vi omsätter anläggningsstrategier, drifterfarenheter och utvecklingsprojekt till faktiska standardiserade lösningar som ska implementeras i verksamheten.

Du kommer att

Som teknisk specialist är ditt huvudsakliga ansvar att stå för specialistkompetens till investeringsverksamheten, vilket innebär att agera teknisk resurs i våra projekt. Dina främsta arbetsuppgifter är följande:

 • Säkerställa kvaliteten på de nya anläggningarna och att anläggningsutformningen är optimal

 • Bidra till kravställning av anläggningsutformning, både övergripande och projektspecifikt

 • Deltagande och remissinstans vid projektbeskrivningar, förstudier mm

 • Kvalitetssäkra förfrågningsunderlagens tekniska delar

 • Medverka vid anbudsutvärdering gällande stationens tekniska funktioner

 • Granska teknisk konstruktion samt kontrollera utformning vid fabrikstest

 • Agera ansvarig representant vid idrifttagningsprovning och idrifttagningar samt säkerställa att anläggningen uppfyller kraven i det tekniska specifikationen och Vattenfalls Tekniska Riktlinjer

 • Samverka med övriga avdelningar i projekt.

En del resor ingår i tjänsten, framförallt till de projekt du arbetar med för tillfället.

Your profile

Vi söker dig som har

 • Ingenjörsutbildning inom elkraftsteknik på högskole- eller universitetsnivå eller motsvarande kompetens

 • Du har arbetat med komplicerade elkraftsfrågor och är bekant med elnätets uppbyggnad och funktion framförallt med inriktning på felbortkopplings- och kontrollutrustningssystem

 • Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

 • B-körkort

Förutom de formella kompetenserna vi efterfrågar så lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som person vill fördjupa dig i dina tekniska kunskaper som specialist. Du är ansvarstagande vilket gör att du driver ditt arbete framåt på egen hand och med god kvalitet. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra då du till stor del ingår som resurs i större projektgrupper.

Det är meriterande om du har

 • Kunskap om primära apparater, stationsutformning och byggnation

 • Goda kunskaper om Starkströmsföreskrifter/ESA /Normer/Tekniska riktlinjer

 • Erfarenhet inom IEC 61850

Additional information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. 

Övrig information

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Kenneth Huss på 070 168 41 97 eller kenneth.huss@vattenfall.com

För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Sabina Eriksson på sabina.eriksson@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson (Ledarna), Anne-Marie Sjöbohm (Akademikerna), Asim Nokic (Unionen) och Ulf Tengman (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00. 

Befattning: Kraftsystemspecialist kontrollanläggning

Placeringsort: Luleå, Umeå eller Trollhättan

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 11 juni!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, vänta därför inte till sista dagen med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats. 

Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 
 
Vi ser fram emot din ansökan! 

Dela detta jobb

Kraftsystemspecialist kontrollanläggning

Vattenfall AB