teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

LEAN/OPERATIONAL EXCELLENCE MANAGER

Ansök nu

LEAN/OPERATIONAL EXCELLENCE MANAGER

Är du en driven och ansvarsfull ledare och vill vara med och driva Ljunghäll framåt?
Vi är ett av Europas ledande företag inom pressgjutning och det största pressgjuteriet i Sverige. Vi söker nu en Lean/OPEX Manager till Södra Vi, med fokus att fortsätta driva och utveckla vårt arbete inom kvalité och förbättringar.

 

Om företaget
Ljunghäll ägs av italienska Gnutti Carlo SPA och tillsammans bildar vi en global aktör med över 4 000 anställda i Sverige, Italien, Tyskland, Tjeckien, Storbritannien, Österrike, Indien, Kina, USA och Kanada. Ljunghäll pressgjuter aluminiumdetaljer till fordonsindustrin och i vår nisch är Ljunghäll det ledande företaget i norra Europa. Vårt moderbolag, Gnutti Carlo är världsledande inom utveckling och leverans av kraftiga och högpresterande ventilstyrnings- och bränsleinsprutningskomponenter för bygg-, jordbruks-, marin-, generator- och transportmotorer.

Om tjänsten
Som Lean/OPEX Manager ingår du i produktionsledningsgruppen och har ett övergripande ansvar för verksamheten gällande bolagets förbättringsarbete. I rollen har du en nyckelfunktion för chefer och medarbetare. Du är drivande och arbetar med att stödja organisationen genom att vidareutveckla och implementera vårt OPEX och LEAN-arbete. Du rapporterar direkt till Operations Manager på Ljunghäll, men även inom koncernen.

Mer specifikt kommer dina arbetsuppgifter bestå av:

  • Kompetensutveckling av medarbetarna avseende LEAN

  • Driva och utveckla LEAN-projekt och motsvarande inom verksamheten

  • Driva och utveckla digitalisering och visualisering av nyckeltal i produktionen

  • Medverka och driva utredningar och åtgärdsprogram avseende förbättringsarbeten

  • Samarbete med kollegor inom koncernens Lean/OPEX-organisation

Din profil
Du har utbildning inom relevant område, några års erfarenhet från liknande arbete inom tillverkningsindustrin, har du även erfarenhet av ledarskap är det meriterande. Vi ser vidare att du har en gedigen erfarenhet av att ha arbetat i projektform eller löpande med kontinuerliga förbättringar och framgångsrikt upprätthållit och slutfört den typen av uppdrag. Din bakgrund medför att du har mycket god insikt i såväl produktionsflöden som hela värdekedjan och kan i förlängningen se strategiska förbättringar i det operativa arbetet. Det är viktigt att du har goda kunskaper i och är bekväm med att uttrycka dig både på engelska och svenska i såväl tal som skrift, då koncernspråket är engelska. Du har datorvana och goda kunskaper i Microsoft Office.

Som person söker vi dig som är en social och handlingskraftig med god problemlösningsförmåga och kreativitet. Du är inkluderande, kan bygga tillitsfulla relationer genom ett gott ledarskap. Du är lyhörd, strukturerad och analytiskt med förmåga att kunna bryta ner problem till identifierade aktiviteter. Ditt arbete omfattar både strategiska och detaljerade frågor vilket innebär att du snabbt behöver kunna röra dig från det strategiska till detaljfrågor.

Vid urvalet lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och engagemang. Vi tror att du är en person som motiveras av att nå leveransmål. Tempot är högt och vi söker dig som trivs i en snabbt föränderlig miljö. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Arbetstiden är dagtid, med placering på Ljunghäll i Södra Vi. Resor, både inom och utom Sverige, förekommer. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 

Möjligheterna är många hos Ljunghäll
Om vi är rätt för varandra erbjuds du att bli en del av vår utvecklingsinriktade verksamhet där du möts av kamratlig och hjälpsam atmosfär. Du får jobba med en högautomatiserad produktion och väl investerad maskinpark. Hos oss är varierande erfarenheter, kompetenser och personligheter en av de främsta styrkorna för att vi ska kunna utmana och utveckla verksamheten – din roll blir ett viktigt bidrag i detta arbete. Vi ser till att du får den kompetensutveckling du behöver för att stärka din kompetens och därmed även verksamheten. Om du är motiverad och tar personligt ansvar har vi möjligheterna för dig!

Låter detta som något för dig?
Skicka in din ansökan redan idag genom att maila CV och personligt brev till camilla.holmroth@ljunghall.com senast den 31 augusti.

Frågor om tjänsten kan ställas till Operations Manager Lars Gustafsson på 0492-166 81.

 

 

 

Dela detta jobb

LEAN/OPERATIONAL EXCELLENCE MANAGER

Metallfabriken Ljunghäll AB