teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Mekanikkonstruktör till Kalmar Motor AB i Kalmar

Ort
Utgår

2023-09-30

Ansök nu

Mekanikkonstruktör till Kalmar Motor AB i Kalmar

Om företaget
Kalmar Motor är specialiserade på att utveckla och tillverka dragtraktorer till flygplan för den globala flygindustrin. Produktsortimentet omfattar både konventionella dragstångs- och dragstångslösa (TBL) traktorer, med kapacitet att hantera såväl regionala flygplan som upp till ”wide bodies”. Kalmar Motor anses vara marknadsledande inom el- och hybridteknik och driver branschen för en mer hållbar framtid.
Företaget grundades 1969 och består idag av en relativt liten organisation på ca 65-70 anställda med hög grad av entreprenörskap och laganda. Kalmar Motor är en del av Vestergaard Companys globala organisation, med +300 anställda och bolag runt om i världen. Kalmar Motor utvecklar produkter under filosofin ”Creative Simplicity”, vilket resulterar i lägre driftskostnader, till nytta för både våra kunder och miljön.
Läs gärna mer om oss: www.kalmarmotor.com


Dina arbetsuppgifter
Som Mekanikkonstruktör hos oss på Kalmar Motor kommer du att jobba brett med konstruktion inom chassi, förbränningsmotorer, växellådor, axlar och kylsystem mm. och andra detaljer på maskinerna. Du definierar specifikationer för komponenter och system i samarbete med olika avdelningar och ansvariga chefer. Du uppfyller specificerade tekniska kundkrav, produktsäkerhet, lagkrav och interna krav för våra produkter. Här kommer dina kunskaper om konstruktion till nytta.
I samråd med ansvarig chef planerar och genomför du aktiviteter enligt uppsatta krav och tidplan. Vidare kontrollerar och godkänner du inköpsritningar avseende standarder. I din roll som Mekanikkonstruktör kommer du att ha många olika kontaktytor, både interna och externa, varpå din kommunikativa förmåga kommer väl till pass.

Du kommer även att:
• Ansvara för att regelbundet rapportera till ansvarig chef avseende utfall och
eventuella avvikelser.
• Enligt kundens krav, välja konstruktionslösningar, material och komponenter.
• Initiera och beställa provning/test för verifiering och utvärdering av en konstruktion.

Rollen innebär att du har en koordinerande och kravställande roll och du blir en viktig nyckelperson i vårt tekniska arbete. Du rapporterar till Teknisk chef.


Din profil
Vi ser gärna att du som söker har en högskole-/universitetsexamen, gärna med teknisk inriktning, och dessutom några års arbetslivserfarenhet. Kandidater med gymnasial bakgrund, kompletterad med en gedigen erfarenhet, är också kvalificerade.

För att trivas i rollen behöver du gilla att tänka självständigt, många gånger utanför boxen, medan du använder dig av dina befintliga kunskaper och söker lösningar tillsammans med kollegor. Du gillar att utvecklas och lära nytt och kan ta egna beslut. Du behöver besitta en god social förmåga då du kommer att jobba tillsammans med många olika personer både internt inom Kalmar Motor och med externa kontaktytor.

Som person är du strukturerad och noggrann, med god förmåga att se helheten. Du har en positiv inställning, en stor initiativförmåga och en nyfiken personlighet och drivs av att ta dig an och lösa uppkomna problemställningar.
Du behöver behärska svenska och engelska, flytande i både tal och skrift.
Har du erfarenhet av CAD-verktyget Inventor är detta meriterande.

Låter det intressant?
Vår samarbetspartner i den här rekryteringen är rekryteringsföretaget Premier. Har du några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johan Eriksson, e-post johan.eriksson@premier.se eller på telefon 0766-77 68 73.

Din ansökan skickar du in via Premiers hemsida, www.premier.se, senast söndagen den 24 September . I den här rekryteringen kommer vi arbeta med löpande urval så skicka gärna din ansökan redan idag.

Med anledning av nya dataskyddsförordningen GDPR, ber vi dig att utesluta de sista fyra siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter i din ansökan/CV.

Funderar du på att flytta till Kalmar län kan det vara bra att känna till att det finns extra stöd och vägledning att få. På www.flyttahit.nu kan du bland annat läsa mer om regionen, våra kommuner, se lediga bostäder och få en kontaktperson. Flyttahit.nu är ett samarbete mellan Kalmar läns kommuner och Region Kalmar län.
Välkommen med din ansökan!

Om Premier
Premier är ett auktoriserat rekrytering- och bemanningsföretag som har varit verksamt sedan 1993. Premier har verksamhet i 9 städer och är idag cirka 450 anställda. Vi är en helhetsleverantör vad gäller personal, där vi matchar arbetsplatser i alla branscher med rätt kompetens. Vi erbjuder flexibla bemanning- och rekryteringslösningar, vilket gör våra kunder mer konkurrenskraftiga på deras respektive marknad.

Hos oss är det viktigt att vår personal har goda och sunda arbetsvillkor, vilket gynnar både kund och konsult. Vår målsättning är att alltid försöka överträffa våra kunders och medarbetares förväntningar samt erbjuda våra kunder och sökande bästa möjliga bemötande

Dela detta jobb

logga
Mekanikkonstruktör till Kalmar Motor AB i Kalmar

Premier Service AB