teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Projektkoordinator

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-10-02

Ansök nu

Projektkoordinator

Vill du vara med och skapa en fossilfri framtid? Vattenfall är en trygg och stabil arbetsgivare som dessutom ligger i framkant inom många spännande områden i syfte att nå såsom målet att bli fossilfria inom en generation.

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet? Är du en Projektkoordinator med ett naturligt driv som är intresserad av utveckling och effektivisering samt av framåtriktad uppföljning, planering och kalkylering? Då ska du läsa vidare!

Vi erbjuder dig en spännande och varierande tjänst inom såväl kärnkraftsbranschen som andra intressanta delar av Vattenfall, med en ökande andel internationella projekt. Du kommer att ingå i en av Vattenfalls projektorganisationer som består av ca 130 kollegor, vilka leder, koordinerar, planerar och följer upp projekt.

I rollen som Projektkoordinator blir du en av nyckelspelarna i projektteamet och du får stora möjligheter att utvecklas samt att du får ett brett kontaktnät inom Vattenfall.

I rollen som Projektkoordinator ingår att:

 • Vara en del av projektstödsteamet i projektledningsgruppen

 • Ansvara för att det finns rutiner, verktyg och tillförlitlig information om projektets kostnad. Bevaka vad som är eller kan tänkas bli kritiskt

 • Bygga upp och vidareutvecklar projektets ekonomiska planering vartefter projektet fortskrider. Bevaka projektets resursåtgång och betalningar till leverantörer

 • Medverka i att ta fram planer, rapporter eller annat beslutsunderlag inför milstolpar och beslutspunkter. Stödja projektledaren med underlag vid föredragning för sponsor, styrgrupp och vid granskning.

 • Medverka i riskhanteringen tex: upprätta risk/möjlighetsplan, bevaka framdrift, riskrapportering, aktivitetsuppföljning och uppdatering

 • Vara projektledarens ställföreträdare när denna inte är närvarande

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

Your profile

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, gärna några års erfarenhet av projektarbete

 • Erfarenhet från affärssystemet SAP är önskvärt

 • Vana av att leda workshops och handleda andra inom kalkylering/risk/planering är meriterande

 • Har du PMI- eller IPMA-certifiering är det också en fördel

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

 • B-körkort

Vi söker dig som är en självklar teamspelare, social, självständig och analytisk. Du har god förmåga att koordinera och samordna arbetsflöden och uppgifter, vilket förutsätter att du använder ditt nätverk, har känsla för struktur och samarbete.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Additional information

Placeringsort: Göteborg eller Ringhals. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten men vi arbetar aktivt med tekniska hjälpmedel för att minska dessa.

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chefer Anna Karin Friberg, 070-5209787 (Göteborg) eller Anette Netsner (Ringhals) 070-3778842. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-2187790.

Fackliga representanter för denna tjänst är Adam Rush (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Philip Carendi (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00. 

Välkommen med din ansökan inkluderat CV och personligt brev senast den 2 oktober 2023.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.

About the company

Business Unit (BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. projektledning och projektstöd, analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom projektledning samt valda tekniska nyckeldiscipliner. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar. 

Dela detta jobb

Projektkoordinator

Vattenfall AB