teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Projektledare lokalnät

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-06-06

Ansök nu

Projektledare lokalnät

About the job

Sverige har inlett en historisk omställning och står inför en omfattande elektrifiering av samhället. För att visa vår ambition att bidra till energiomställningen samt att fortsätta möjliggöra en ökad elektrifiering av Sverige har vi tagit fram tydliga strategiska målsättningar. År 2030 tar vi höjd för att distribuera dubbelt så mycket mer el i vårt elnät och att överföra el med 99,99% leveranssäkerhet.

Har du erfarenhet av projektledning inom infrastruktur och vill vara med på resan? Då kanske rollen som projektledare lokalnät passar dig.

Rollen som Projektledare
I rollen är ditt huvudsakliga uppdrag att leda investeringsprojekt inom vårt lokalnät. Du ansvar självständigt för att planera och driva dessa projekt i mål – till rätt kostnad, kvalitet och tid.

Dina främsta ansvarsområden innefattar att:

  • Leda, fördela och följa upp arbetet både internt samt med våra externa samarbetspartners

  • Styra prognos och budgetuppföljning för beslutade projekt

  • Följa upp och agera förebild för samt säkerställa en säker arbetsmiljö

  • Skapa och upprätthålla såväl externa som interna relationer med kunder, konsulter och myndigheter samt internt samverka med övriga funktioner inom bolaget

  • Skapa strategier för att utveckla upphandlingsförfarandet tillsammans med inköp

  • Arbeta proaktivt med hantering av risker i projektet

I denna rekrytering söker vi två projektledare – en till Södra Stockholm och den andra till Nordöstra Götaland.

Your profile

Kvalifikationer
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett personligt driv och en affärsmässighet. Du är ansvarstagande, strukturerad och driver självständigt ditt eget arbete framåt med god kvalitet. Rollen som projektledare är bred med många kontaktytor – och det är därför viktigt att du har en god social förmåga samt lätt för att kommunicera både skriftligt och muntligt.

För att vara framgångsrik i rollen ser vi också att du:

  • Har en eftergymnasial utbildning – gärna inom energi, projektledning, ekonomi, juridik eller relevant arbetslivserfarenhet

  • Har minst 3 års arbetslivserfarenhet av projektledning, till exempel inom energi, infrastruktur eller bygg

  • Kommunicerar obehindrat på svenska och har grundläggande kunskaper i engelska

  • Har körkort klass B (krav)

Om du har kunskap inom elnätsbranschen och distributionsverksamhet, gärna från entreprenörssidan, så ser vi det som meriterande. Även kunskap inom entreprenadjuridik är meriterande.

Additional information

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill.

Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här

Placeringsort: Solna – med möjlighet till hybridarbete.

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Johanna Stedman på johanna.stedman@vattenfall.com För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Angeliqa Haapanen på 070 238 21 39 eller angeliqa.haapanen@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Asim Nokic, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan senast den 6 juni 2023. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Vi ser fram emot din ansökan! 

Dela detta jobb

Projektledare lokalnät

Vattenfall AB