teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior Lab Technician

Ort
Utgår

2023-06-08

Ansök nu

Senior Lab Technician

Till Element söker vi en Senior Laboratorie Tekniker till vårt ytteknik-team. Vi erbjuder ett brett och utvecklande uppdrag i ett företag som befinner sig i en intressant utvecklingsfas där vi ger dig möjligheter att växa.

Vi är idag cirka 20 personer på avdelningen MMS (Metallic Materials Mechanical testning Surface Technology). Inom MMS hanteras allt ifrån provflaskor innehållandes kemiska vätskor till stora detaljer för utredningar. Proverna kommer i huvudsak från flertal större verksamheter / företag, men även mindre företag finns bland våra kunder. Vi är godkända enligt ISO 17025 för flertal metoder och arbetar med ständiga förbättringar

Arbetsuppgifter:

 • Ansvara för provning gentemot vår största kund

 • Registrera prov inför analys

 • Laborativa moment (provberedning och kemiska analyser) av rutinkaraktär utifrån tydliga arbetsinstruktioner

 • Ansvar för skötsel av våra analysinstrument

 • Metodutveckling

 • Utvärdering, sammanställning och rapportering av resultat till kund

 • Omhänderta och sortera prov inför sluthantering

Kvalifikationer:

 • Du har en kemisk analysutbildning samt tidigare erfarenhet från arbete på kemlabb

 • Du trivs med att arbeta i grupp men tar även ansvar för dina egna uppdrag

 • Du arbetar målinriktat och produktionsorienterat samt har sinne för detaljer och inser vikten av noggrannhet 

 • God datorvana 

 • Goda kunskaper i engelska, både i skrift och tal

Om företaget:

Element är ett av de snabbast växande test-, kalibrering - och certifieringsföretagen i världen. Globalt har vi mer än 7500 briljanta kollegor i 200 städer och i 30 länder. Tillsammans delar vi ett ambitiöst syfte att ”Göra morgondagen säkrare än idag”.

Där bristfällighet inte är ett alternativ hjälper vi kunderna att se till att deras produkter, material, processer och tjänster är säkra, kompatibla och ändamålsenliga. Från tidig forskning och utveckling, genom komplexa godkännandeflöden och fram till produktion, stödjer våra forskare, ingenjörer och tekniker våra kunder för att uppnå säkerhet, produktkvalitet, hållbara resultat och marknadsandelar.

Vi är stolta över vår globala räckvidd, men du kommer även märka av den familjära känslan av att vara en del av ett mindre företag på Element. Vi ger dig möjlighet att ta ansvar för din karriär och belönas med utveckling.

Företag över hela världen är beroende av vår kompetens, uppmärksamhet på detaljer och den absoluta noggrannheten som finns i vårt arbete. Den roll vi har i att skapa en säkrare värld är mycket större än ett enskilt företag.

På Element är vi alltid stolta över att sätta våra medarbetare i första rummet. Vi är en arbetsgivare med lika möjligheter som ser mångfald och integration som grundläggande för vår vision att bli "världens mest betrodda testpartner".

Alla kandidater med lämpliga kvalifikationer kommer att beaktas för anställning på grundval av objektiva arbetsrelaterade kriterier och utan hänsyn till följande: ålder, funktionshinder, etniskt ursprung, kön, civilstånd, ras, religion, ansvar för anhöriga, sexuell läggning eller könsidentitet eller andra egenskaper i enlighet med gällande gällande lagar.

Kontakta oss gärna om du har frågor, Line Manager Mårten Jonsson, 073-418 90 86
eller HR Victoria Sirén, 072-391 63 09.

 

Dela detta jobb

Senior Lab Technician

Element Metech AB