teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Seniora projektledare – För en kollektivtrafik i världsklass

Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Seniora projektledare – För en kollektivtrafik i världsklass

Trafikförvaltningen , Trafikförvaltningen, Investeringsprojekt

Vill du vara med och utveckla framtidens kollektivtrafik? Vi söker nu erfarna projektledare som vill vara med på denna utvecklande resa!

Om tjänsten

Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du ständigt behöver förändras och utvecklas. Utvecklingen av kollektivtrafiken håller ett högt tempo och du behöver hitta nya lösningar som bidrar till ett attraktivt resande. Som projektledare inom avdelningen Investeringsprojekt är du en central drivkraft för utvecklingen. Du som medarbetare på Trafikförvaltningen är en del av ett viktigt samhällsuppdrag, där människa, miljö och samhällsnytta står i fokus.

På avdelningen Investeringsprojekt drivs ett hundratal projekt i varierande storlekar med en total investeringsram på 45 miljarder nästkommande 10 åren.

Projektledarrollen karakteriseras av en mix mellan strategiska och operativa frågor. Du leder arbetet inom ditt projekt och säkrar att projektets innehåll levereras enligt tidplan och budget. Det krävs ett helikopterperspektiv för att se hela kollektivtrafiksystemet, hur projektens gemensamma leveranser passar in samt kopplingen till Trafikförvaltningens uppdrag i stort.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Leda och genomföra projekt mot mål i enlighet med fastställd projektspecifikation avseende innehåll, tid och kostnad och enligt Trafikförvaltningens arbetssätt

  • Följa upp leverans och resultat

  • Skapa trygga team genom dialog och samverkan, resurshantera samt vara en god kommunikatör.

  • Vara en ambassadör för avdelningen internt och externt gentemot samverkanspartner såsom kommuner, Trafikverket och leverantörer.

Vem är du?

Du är en engagerad projektledare med minst 8 års erfarenhet som projektledare inom infrastruktur alternativt fordon eller BEST (bana, el, signal, tele).

Vidare har du:

  • Erfarenhet och kunskap av projekt som arbetsform och de ingående delarna i projektledning från analys, planering till genomförande och överlämning.

  • Lett ett projekt i genomförandefasen samt ytterligare minst en fas (analys, planering eller överlämnande).

Det är meriterande med:

  • För rollen relevant högskoleutbildning

  • Projektledarutbildning eller certifiering inom IPMA eller PMI

  • Erfarenhet från arbete inom offentlig verksamhet och upphandling, LOU/LUO

För att trivas i rollen som projektledare har du förmågan att planera, leda, engagera och samordna en projektorganisation i komplexa sammanhang. Du är strukturerad och har god förmåga att formulera dig i tal och skrift, anpassat för olika mottagares behov. Du leder dina projekt på ett affärsmässigt sätt och gillar att skapa och bibehålla goda relationer med interna och externa intressenter.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner och villkor här.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Kungsholmen. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Läs mer om våra sektioner:

Sektion Lokalbana Järnväg
Sektionen ansvarar för investeringar i Roslagsbanan och Saltsjöbanan. Det har sedan 10 år pågått ett utbyggnadsprojekt inom Roslagsbanan. Dessa projekt är i genomförande- och överlämningsfasen. Roslagsbanan har fått dubbelspår, planskilda korsningar, ny depå och nya spårfordon. Inom Roslagsbanan pågår även ett projekt i ett mycket tidigt skede som handlar om att fortsätta spårsträckningen ända in till city. Projekten som pågår inom Saltsjöbanan inkluderar trafiksystemupprustning, byte av Danviksbron, bulleråtgärder och upphandling av nya spårfordon.

Sektion Lokalbana Spårväg

Sektionen ansvarar för investeringar inom spårbunden trafik. Nockebybanan, Spårväg City, Tvärbanan Solnagrenen, Kistagrenen, Lidingöbanan och Spårväg Syd är de system som ingår i denna sektion. Här pågår projekt från tidigt skede till överlämningsfas. Just nu pågår utbyggnaden av Kistagrenen. Spårväg Syd befinner sig i ett mycket tidigt skede och inom Spårväg City, Nockebybanan och Lidingöbanan pågår projekt inom bana, el, signal, depå och kontaktledning.

Sektion Buss Pendeltåg & Bytespunkter

Sektionen ansvarar för investeringar inom bytespunkter såsom Slussen, inom bussdepåer, bussterminaler och inom pendeltågssystemet där investeringar görs på depåer, vissa stationer och inom spårfordon. Sektionen har även anläggningsprojekt som utbyte av hissar och rulltrappor, tätskiktsbyten, brandgaspartier och bullerskyddsåtgärder.

Sektion Tunnelbana

Sektionen uppgraderar och utvecklar befintligt Tunnelbanesystem. Exempel på pågående projekt är utbyte av gröna linjens trafikstyrningssystem, uppgradering av spårfordon, mottagning av nya spårfordon, inköp av nya arbetsfordon, ombyggnation av depåer, byten av reservkraft och likriktarstationer samt manöver- och trafikledningssystem.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chef Åsa Fornstad, tfn 070 786 38 42. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Josephine Modigh, tfn 070-786 17 09 eller Anna Papatziamos, tfn 070-786 38 79. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. Vi ser fram emot din ansökan senast den 31 maj. 

Vissa av tjänsterna är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer då att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

Seniora projektledare – För en kollektivtrafik i världsklass

Trafikförvaltningen, Region Stockholm