teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

SKB söker två drivna systemkonstruktörer med inriktning mot mekanik & process

Ansök nu

SKB söker två drivna systemkonstruktörer med inriktning mot mekanik & process

About the job

Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?

Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?

SKB söker en drivande och engagerad systemkonstruktör.

Här kommer du att arbeta

SKB har två kärntekniska anläggningar i drift, Slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall, SFR, i Östhammars kommun och Mellanlagret för använt kärnbränsle, Clab, i Oskarshamns kommun. Vi planerar att bygga ut dessa anläggningar samt uppföra en tredje, ett kärnbränsleförvarför i Östhammars kommun.

Inom SKB:s avdelning Teknik, som har uppdraget att konstruera och utveckla SKB:s kärntekniska anläggningar, finns enheterna Konstruktionsstöd och metodutveckling, Bygg, berg och mark, El- och automationsteknik samt Mekanisk teknik.

Enheten Mekanisk teknik har det företagsövergripande ansvaret för: konstruktion, beräkning, verifiering och validering inom området mekanisk teknik (omfattande till exempel process, lyft, skadehantering, material, ventilation och värme).

Nu söker vi två drivna systemkonstruktörer inom dessa områden. Arbetet innebär att enskilt eller i team ta fram konstruktionslösningar på anläggnings- och systemnivå, göra beräkningar och systemkonstruktioner för projekt eller modifieringar av befintliga konstruktioner. Du kommer ha stor möjlighet till personlig utveckling och ta ledande konstruktionsroller i de större projekt som ska startas upp vid Clab, till exempel i projektet Clink, där en inkapslingsanläggning ska integreras med befintlig anläggning.

Din primära uppgift kommer att vara att utföra konstruktionsarbete kopplat till Clab, men även andra uppgifter kan förekomma. 

Vad du kommer att göra

 • Ta fram konstruktionskrav på anläggnings- och systemnivå

 • Utföra konstruktion och tekniska utredningar på systemnivå

 • Utföra systemkonstruktioner i CAD-verktyg och databaser

 • Utföra beräkningar och analyser

 • Leda konstruktionsarbete

 • Ha systemansvar från teknikavdelningen för utvalda system

 • Genomföra konstruktionsgranskning och annan granskning av tekniska utredningar

Your profile

Vi söker dig som har

 • utbildning som civil- eller högskoleingenjör med inriktning inom maskinteknik eller energi/processteknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet

Det är meriterande om du har erfarenhet av konstruktion inom

 • processindustri

 • kärnteknisk verksamhet

 • verktygskunskap i form av CAD, databaser och andra konstruktionsverktyg

Som person är du initiativtagande och driver självständigt dina processer framåt och hittar nya vägar för att slutföra din uppgift och uppnå resultat. Vidare ser vi att du är uthållig, att du har en förmåga att förbli motiverad i ett längre perspektiv. Då vi är en kärnteknisk verksamhet har vi stort fokus på säkerhet och kvalitet, vilket präglar dig som medarbetare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Additional information

Varför ska du arbeta hos oss?

Du kommer att arbeta med ett av Sveriges viktigaste miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är ett pionjärarbete och en stor och viktig investering för framtiden. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle och vi har många komplexa utmaningar framför oss. Den långsiktighet SKB har i sitt uppdrag gör oss till en trygg arbetsgivare.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en organisation med ett stort kunskapsdjup inom ett flertal vetenskapsområden. Vi har många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel flexibel arbetstid, distansarbete, friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Peter Larsson, 070-364 98 11,  peter.larsson2@skb.se

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Andreas Nordgren, 070-002 67 97  andreas1.nordgren@vattenfall.com

Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-618 83 45 och för Ledarna, Per Carlsson 070-325 09 15.

Placeringsort: Oskarshamn, Stockholm, Östhammar.
Vid placeringsort Stockholm eller Östhammar krävs viss tillgänglighet i Oskarshamn, beroende på uppdrag, men vi arbetar aktivt med tekniska hjälpmedel för att minimera detta.

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 31 mars 2023. Urval sker löpande.

About the company

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.

I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.

SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

SKB söker två drivna systemkonstruktörer med inriktning mot mekanik & process

Vattenfall AB