teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Svenskt Näringsliv söker chef för Näringslivet Hus!

Ansök nu

Svenskt Näringsliv söker chef för Näringslivet Hus!


Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att alla företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Det här är vår vision: 'Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd'.

Vår verksamhet täcker ett brett fält och vänder sig till olika målgrupper. Vi arbetar med opinionsbildning och kunskapsspridning, utvecklar nya idéer och tar fram konkreta förslag för att skapa ett bättre klimat för företagsamheten.

Har du intresse för fastigheter och människorna som vistas där? Vill du arbeta med en unik fastighet med ett unikt uppdrag och bidra till att skapa och utveckla en mötesplats för det svenska näringslivet i centrala Stockholm? Delar du även visionen – företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd? Känner du att beskrivningen stämmer in på dig så kanske du är den Näringslivets Hus söker för att driva och utveckla vår fastighet mot framtiden.

Om rollen

Hos Svenskt Näringsliv har du ett helhetsansvar för fastighetsägandets alla dimensioner samt för den verksamhet som gör Näringslivets Hus till en unik mötesplats.

Du är involverad i strategiarbete och bidrar med din affärsmässiga och ekonomiska erfarenhet, samtidigt som du leder och utvecklar den operativa verksamheten via egen personal, leverantörer och entreprenörer.

I rollen ingår personalansvar för ett engagerat team om fyra personer. Du kommer även att leda flera projekt där du kommer ha ekonomiskt ansvar.

Ditt uppdrag är att modernisera fastigheten för att möta framtidens krav på attraktivitet, modernitet, nya arbetssätt, hållbarhet, och energieffektivitet. Samtidigt upprätthåller du en kontinuerlig dialog med hyresgäster och leverantörer, samt fortsätter att utveckla innehåll och erbjudande.

Du är ett nära stöd åt den administrativa chefen som du också rapporterar till. Tjänsten är placerad på huvudkontoret, Storgatan 19 i Stockholm.

Ansvarsområden

 • Ekonomi- och resultatansvar – inkl. budgetering, ekonomisk uppföljning och analys, ekonomiadministration, projektekonomi, finansiering, investeringar, avkastning, värdering

 • Affärsmodell och hyresgästerbjudande

 • Personalansvar för ett team om fyra personer

 • Fastighetens drift, skötsel och underhåll via leverantörer

 • Hyresgäster – avtal, förhandlingar, relationer, information

 • Utveckla och leda konferenscenter, restaurang & catering, garage och husets serviceerbjudande

 • Leda och följa upp byggnations- och utvecklingsprojekt i fastigheten

 • Leverantörsstyrning och upphandling

 • Säkerhetsansvar

 • Utveckla, strukturera, digitalisera processer och rutiner

 • Kommunikation, både internt och externt.

Vem är du? 

För denna tjänst ser vi att du har:

 • en akademisk utbildning.

 • minst 5 års erfarenhet inom fastighetsförvaltning och god kunskap inom fastighetsekonomi.

 • god kunskap och erfarenhet inom avtalsfrågor och fastighetsjuridik.

 • tidigare arbetat med kommersiellt ansvar och har erfarenhet av att leda och beställa tjänster.

 • erfarenhet av att ha budget- och resultatansvar, samt ledarerfarenhet.

Utöver dina yrkesmässiga kompetenser har du ett stort intresse för hållbarhet och energioptimering. Vi ser även att du håller dig uppdaterad om den senaste tekniken och utvecklingen inom fastighetsrelaterade tjänster.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen är det viktigt att ha ett starkt kommersiellt fokus och vara affärsmässig i ditt angreppssätt. Du förväntas vara prestigelös och ha förmågan att skapa och upprätthålla relationer med olika intressenter.

En kommunikativ och förtroendeingivande personlighet är en viktig del för att lyckas med uppdraget, samtidigt som du behöver vara diplomatisk i din hantering av olika situationer.

Vad kan Svenskt Näringsliv erbjuda dig?

Här får du ett helhetsansvar för att utveckla och förvalta en attraktiv fastighet i bästa läge med ett unikt uppdrag.

Du erbjuds en operativ roll kompletterat med taktiska och strategiska delar som drivs med en tight organisation där du har möjlighet att påverka verksamhetens alla delar. Du har också en viktig och nära relation med hyresgästerna.

Du får även möjlighet att vidareutveckla en unik mötesplats, både för Svenskt Näringsliv och medlemsorganisationerna - inte minst för relevanta delar i näringslivet och samhället.

Rollen och Näringslivets Hus är en viktig del i att förverkliga Svenskt Näringslivs vision och uppdrag. Hos Svenskt Näringsliv blir du en del av en organisation med ett viktigt uppdrag som handlar om att påverka och förbättra villkoren för företagande i Sverige.

Svenskt Näringsliv erbjuder dig som anställd bra förmåner med bland annat generöst friskvårdsbidrag och försäkringar.

Om Svenskt Näringsliv

Målet är att Sverige ska återta en tätposition i den internationella välståndsligan. För att uppnå detta behövs en bred intressegemenskap kring värdet av företagande och företagsamhet.

Svenskt Näringsliv företräder 60 000 små, medelstora och stora företag. Dessa är organiserade i 49 bransch- och arbetsgivarförbund. Förbunden utgör föreningen Svenskt Näringslivs medlemmar.

Företag är primärt med i ett arbetsgivarförbund och/eller i en branschorganisation. Genom detta blir de även medlemsföretag i Svenskt Näringsliv som ansvarar för att driva frågor och områden som är viktiga för alla företag. Det kan exempelvis gälla skatter, arbetsrätt, utbildning och infrastruktur.

Näringslivets Hus är en mötes- och arbetsplats för 40 näringslivsorganisationer som tillsammans påverkar och arbetar för ett starkare företagsklimat i Sverige. Här skapas och delas kunskap i framkant av näringslivsorganisationer, beslutsfattare, opinionsbildare och företagsamma människor för ett starkare företagsklimat i Sverige.

Välkommen med din ansökan! 

Du genomför din ansökan via hemsidan/annonsen, p.g.a. GDPR kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar vi e-post. I denna rekrytering samarbetar Svenskt Näringsliv med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Så länge annonsen är publicerad på Fasticons hemsida så tar vi emot ansökningar. Vi arbetar med urvalet löpande så vänta inte utan sök tjänsten idag! 

Vi arbetar utifrån en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att vi arbetar med fokus på att rekrytera rätt kompetens i förhållande till verksamhetens behov. I processen ingår därför bl.a. urvalsfrågor, tester och kompetensbaserade intervjuer och slutkandidat genomgår bakgrundskontroll.   

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Malin Clavering på malin.clavering@fasticon.se.

Om Fasticon 

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Läs mer www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticon.se/lediga-jobb.

Dela detta jobb

Svenskt Näringsliv söker chef för Näringslivet Hus!

Fasticon AB