teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Systemingenjör

Ort
Utgår

2023-06-15

Ansök nu

Systemingenjör

Stockholms Reparationsvarv AB, SRVAB, är ett reparationsvarv som erbjuder tjänster åt den lokala sjöfarten såväl åt nationella som internationella rederier. Vi erbjuder arbete i en föränderlig varvsmiljö där arbetsdagen präglas av ett högt tempo med korta beslutsvägar. Företaget är beläget på Beckholmen på vackra och natursköna Djurgården i Stockholm.

SRVAB har idag cirka 70 anställda. Utöver detta sysselsätter vi ett varierande antal underentreprenör beroende på projekt och årstid. Företaget är majoritetsägt av Lazarus Industriförvaltning AB. Vår verksamhet är uppdelad i tre områden; Varv, Fartygsservice och Skeppshandel.

Varvets verksamhet pågår längs med kajerna och i dockorna på Beckholmen, varvets huvudverksamhet är att bygga om, reparera och genomföra underhållsarbeten på fartyg. Fartygsservice är en mobil sektion som servar, reparerar och modifierar fartyg huvudsakligen i Stockholmsområdet. Skeppshandeln är namnet på vår webbhandel. I den beställer kunderna utrustning och förnödenheter till sina fartyg, våra kunder finns i hela landet men vi har störst fokus på ostkusten och östersjöområdet.

Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du som yrkesperson är självgående, flexibel, strukturerad samt har en vilja att lära dig nya saker. Du gillar att arbeta självständigt men även i ett team. Du är en problemlösare.

En god social kompetens krävs eftersom kommunikationen med beställare, arbetsledning och underleverantörer måste flyta smidigt. Att se ekonomiska möjligheter och kunna erbjuda beställarna bästa lösning till rätt pris är viktigt.

Nya utmaningar är en vardag för denna tjänst så vi ser gärna att du alltid vill utvecklas och tycker om att lösa problem.

Arbetsbeskrivning

Som systemingenjör är du en del av varvets tekniska avdelning. En kompetent avdelning med olika kompetenser och erfarenhet. Avdelningen är liten men täcker många olika teknikområden, vilket innebär att en bred teknisk kompetens är fördelaktig. Teknikavdelningen är en agil avdelning vilket innebär att du själv har stora möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter.

I din roll kommer du att arbeta med beredning av offerter och projekt samt konstruktionsarbeten och utredningar för såväl ombyggnader, reparationer och underhållsarbeten på fartyg. Du kommer även projektleda tekniskt komplexa projekt. Vid mindre projekt kommer du att vara ansvarig för att göra många av de projektspecifika delarna själv så som t.ex. offertarbete, konstruktionsarbete, inköp, verifiering samt projektledning. Vid större projekt kommer du att arbeta tillsammans med ett team där ni tillsammans genomför samma steg men fördelar er på olika områden och där du själv har möjlighet att påverka just din roll i projektet.

Tjänsten kräver att du kan presentera idéer, lösningar och slutsatser av ditt arbete muntligt och skriftligt i form av t.ex. rapporter och ritningar.

Rollen innebär många kontaktytor både internt och externt.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en teknisk utbildning exempelvis:

 • Civilingenjör inom marina system/maskinteknik/skeppsbyggnad

 • Sjöingenjör

 • Teknisk officer

Eller har annan erfarenhet som vi bedömer relevant.

Du bör också ha:

 • Erfarenhet jobb inom sjöfarten

 • Svenskt medborgarskap

 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Har tidigare arbetat med myndigheter; så som Kustbevakningen eller Försvarsmakten

 • Vana att skriva rapporter och dokumentation

 • Erfarenhet av marinindustrin

 • Erfarenhet av att konstruera olika typer av system

 • Tidigare arbetat som projektledare

Dela detta jobb

Systemingenjör

Marinkraft Bemanning Sverige AB