teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Tågtekniker

Ansök nu

Tågtekniker

Req ID:425142

Alstom är en global koncern, med cirka 74 000 medarbetare i 70 länder. Här i Norden arbetar ca 2000 personer. Vi har kontor och depåer bl.a. i Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Hässleholm, Göteborg och Helsingborg. Alstom erbjuder allt inom spårtrafik – från själva tågen till underhåll, räls, tåg, signalsystem och annan infrastruktur. Det gör att våra kunder kan välja oss som leverantör av en eller flera tjänster och produkter. Samtidigt kan vi som helhetsleverantör bidra till stora samordningsvinster genom att kunden får en enda leverantör med kontroll över alla delar i kedjan.

På depån i Helsingborg kommer du att arbeta med alla delar av löpande och förebyggande underhåll.

Beroende på din kompetens och intresse så kommer arbetet bestå av allt från att byta glödlampor till stora tunga mekaniska montage av boggies och hjulaxlar.

I rollen ingår det att utföra underhåll av fordonen och bedöma det trafiksäkerhetsmässiga tillståndet. Du ska kunna följa instruktioner och genomföra underhåll och driftsättning enligt dem.

I arbetet kommer du även att utföra reparationer av kända skador. Det ingår även att avrapportera utförda arbeten i avsedda system samt eventuella fel och brister i berörda system. Kund vill även att du bidrar till förbättringar gällande säkerhet, miljö, arbetsmiljö genom att bl.a. rapportera upptäckta felaktigheter och/eller brister på fordon, lokaliteter och dokumentation. Vid behov delta i förebyggande riskarbete vid t.ex. förändringar i verksamheten. Kund har höga miljö och kvalitetskrav vilket innebär att du behöver vara disciplinerad och strukturerad för att klara av arbetet.

Vem söker vi?

För att passa in i rollen så är det viktigt med ett stort teknikintresse. Vi söker lagspelare som är kommunikativa, duktiga på att samarbetea med andra, följa instruktioner och har social kompetens. Du behöver ha en problemlösarattityd och gilla att ta dig an problem och lösa dem. Om du har en positiv attityd som sprider god stämning på arbetsplatsen och som har en ”det fixar vi” attityd så är det kanske dig vi letar efter.

Vi ser att du har:

  • Har en teknisk/el/mekanik utbildning eller motsvarande erfarenhet

  • Har lätt att ta dig an nya IT-system

  • Flytande svenska i både tal och skrift

Meriterande är:

  • Utbildning Servicetekniker

  • B-körkort

  • Erfarenhet av underhåll av spårburna fordon

  • God kännedom av järnvägssäkerhet

  • Vana att hantera installation samt felsökning i mjukvara.

  • Kunskap från tågbranschen.

Arbete innebär skiftarbete med storhelgsdrift. Då arbetsuppgifterna är av betydelse för trafiksäkerheten krävs godkänd medicinsk hälsoundersökning innan eventuell anställning kan börja, detta ombesörjer Alstom. Ansökningarna behandlas löpande, därför kan platsen komma att fyllas före sista ansökningsdag. Och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag

Alstom strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten.

Är du rätt person att anta denna utmaning och vill vara med att bidra till vår fortsatta utveckling?

 

 

Dela detta jobb

logo
Tågtekniker

ALSTOM Rail Sweden AB