teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Teknisk projektledare

Företag Yobber AB
Ort
Utgår

2023-03-31

Ansök nu

Teknisk projektledare

Vill du vara med och leda utvecklingen av nya och smarta produkter till moderna fordon? Där du har chansen att få en viktig roll med stor påverkan för Calix affärsutveckling och kommande produkter. Calix AB är i en spännande utvecklingsresa där våra kunder ställer om till elektrifierade fordon som kräver nya intressanta produkter. Därför söker vi nu en Teknisk projektledare för våra strömförsörjningsprodukter.


DIN ROLL SOM TEKNISK PROJEKTLEDARE
Du kommer att leda våra projekt där vi utvecklar och kundanpassar våra strömförsörjningsprodukter till fordon. Det kan dels handla om att leda våra kundprojekt där vi med våra samarbetspartner och leverantörer tar fram kundanpassade produkter. Ofta i projekt där beställaren är en svensk fordonstillverkare. Men du kommer även vara projektledare för våra egna interna utvecklingsprojekt där du tillsammans med vår R&D avdelning och våra samarbetspartner tar fram våra nya produkter.

Exempel på arbetsuppgifter:
- Vara Calix projektledare i våra kundprojekt för strömförsörjningsprodukter.
- Ansvara för att driva kundprojektet tillsammans med vår Marknadsavdelning, samarbetspartner och leverantörer samt med tredjeparts testintuitioner.
- Ansvara för att driva kundprojekten internt på Calix tillsammans med projektdeltagare från de olika avdelningarna på Calix.
- Tillsammans med Marknadsavdelning, som ofta är projektägaren, representera Calix i möten med kunden/projekt beställaren.
- Upprätta och underhålla tidsplaner och projektbudgetar samt tillhörande projektdokumentation.
- Rapportera status på projektet i Calix olika forum för projektuppföljning.
- Vara delaktig i att tolka kundkrav och kundspecifikationer.
- Vara delaktig under in försäljningen av projekt (RFI & RFQ) för att estimera bl.a. förslag på tekniska lösningar, tidsplaner och budget.
- Ansvarig för att ha en god teknisk kännedom om produktområdet Calix strömförsörjningsprodukter (Intelligent Power Handling).

Du rapporterar till Teknikchefen på Calix och din placering kommer att vara på R&D avdelningen. Där du arbetar tillsammans med andra projektledare, konstruktörer och tekniker. Ditt arbete bedrivs huvudsakligen från vårt kontor i Eskilstuna, tjänsteresor i Sverige förekommer någon gång varje månad och även tjänsteresor utomlands kan förekomma.


DIN PROFIL
Vi söker en person som är strukturerad och som tycker om att ha kontakt med många olika intressenter i projektet. Du behöver ha ett allmänt teknikintresse, speciellt för elektronik och gärna även fordon. Erfarenhet av projektledning är ett krav och då gärna för produktutvecklingsprojekt eller liknande teknikorienterade projekt. Önskvärt är erfarenhet från fordonsindustrin men inget krav.

Utbildning:
- Teknisk högskoleutbildning är meriterande
- Tekniskt gymnasium med erfarenhet från tekniska yrkesroller
- Om utbildning ej finnes bör du ha minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet

Kompetenser inom:
- Projektledning
- Produktutveckling
- Elektronik och el
- Önskvärda erfarenhet från Fordonsindustrin

Språk:
- Svenska och engelska är krav.
- Tyska är meriterande.


OM OSS
CalixKlippan AB (https://www.calixklippan.com/), där Calix AB ingår, är en privatägd svensk koncern som framför allt förser fordonsindustrin (personbil, lastbil och buss) med högkvalitativa produkter, komponenter och delsystem som förbättrar säkerhet, komfort och stil. Koncernen har många av världens främsta fordonstillverkare som sina kunder. Koncernen omsätter 1,6 mdkr och har ca 1 200 anställda.

Produktportföljen för Calix innefattar främst innovativa systemlösningar inom förvärmning av förbränningsmotorer, batterimoduler, drivaggregat och kupéutrymmen (Thermal Management) samt batteriladdare, fjärrstyrningar, strömförsörjning och kablage (Intelligent Power Handling) till fordon


OM REKRYTERINGEN
Du kommer att få skicka in din ansökan med CV och personligt brev via Yobber. Intervjuer sker löpande så vänta inte till sista ansökningsdag, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

Dela detta jobb

Teknisk projektledare

Yobber AB