teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Verkställande Direktör för Västerbergslagens Energi AB

Ansök nu

Verkställande Direktör för Västerbergslagens Energi AB

About the job

Vill du vara med och leda energiomställningen med VB Energi?

Välkommen till en spännande roll mitt i den viktiga energibranschen! Det är här det händer och i VB Energi jobbar vi nära våra kunder, samhälle, intressenter, samtidigt som vi påverkar i de stora perspektiven när vi möjliggör klimatomställning och ett välfungerande energisystem.

Den roll vi nu erbjuder är rollen som VD för moderbolaget Västerbergslagens Energi AB. Det innebär att du är operativt ansvarig samt resultatansvarig för den legala verksamheten. Du rapporterar till bolagets styrelse som består av ledamöter från Vattenfall AB och Ludvika samt Fagersta kommuner. Ditt ansvar är att leda VB Energi-koncernen mot verksamhetsmål i form av ekonomiska resultat, kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet och miljönytta, samt att driva ständiga förbättringar och säkerställa en effektiv verksamhet med hög klimat- och miljöprestanda samt en aktiv anläggningshantering. Du bygger och förvaltar goda relationer med kunder och intressenter.

Your profile

Vem är du?
Vi tror att vår nya VD är en engagerad och trygg ledare med personlig mognad som vill utveckla verksamheten.  Du har erfarenhet av att leda liknande verksamhet, är bra på att skapa engagemang och utveckla goda samarbeten. Som person är du prestigelös och skapar värde och resultat tillsammans med andra. Du har erfarenhet av att leda affärsförhandlingar med leverantörer och intressenter, hanterar gärna media och utvecklar verksamheten med stort kundfokus.
 
Du trivs i rollen att leda chefer och medarbetare mot gemensamma mål i enlighet med våra kärnprinciper; Aktiv, Positiv, Öppen med ständigt fokus på Arbetsmiljö & Säkerhet. Du har ett stort intresse för samhällskontakter, marknad- och kundfrågor såväl som ett tekniskt intresse och en god förståelse för den verksamhet du ska leda. 
 

Du har en akademisk bakgrund och har arbetat som chef i minst 5 år. Tjänsten kräver en god kommunikativ förmåga samt att du behärskar svenska och engelska både skriftligt och muntligt. Det ingår resor i tjänsten därför är körkort ett krav i tjänsten.

Additional information

Vi erbjuder
Att jobba i energibranschen innebär att du får vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att
våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Placeringsort är Ludvika

Säkerhetsklassning. VB Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras i enlighet med säkerhetsskyddslagen samt drogtest innan eventuell anställning. 

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Lovisa Fricot Norén, Vice President Vattenfall Business Unit Heat Sweden och Styrelseordförande Västerbergslagens Energi AB, +46 732 712 076 . För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Johan Macdonald,  +46 730 852 763. I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med en extern rekryteringspartner.

Välkommen med CV och personligt brev så snart som möjligt dock senast den 6 juni 2023.

Fackliga representanter är Torbjörn Johansson Unionen, Per-Erik Falk Ledarna och Mikael Boström Sveriges Ingenjörer och Ahmed Ouberri SEKO. Du når dem genom växeln på 0240-876 00. 

Dela detta jobb

Verkställande Direktör för Västerbergslagens Energi AB

Vattenfall AB