teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Luleå Lokaltrafik AB (LLT)

LLT är ett viktigt instrument för att tillhandahålla en god kollektivtrafik för Luleås invånare och besökare. Trafiken ska vara ett konkurrensmässigt, hållbart, modernt och enkelt transportalternativ för resor mellan bostadsområden, affärsområden, skolor/arbetsplatser och fritidsaktiviteter. Med smart kollektivtrafik ska bolaget aktivt agera och medverka till att bidra till utvecklingen av Luleå som attraktiv stad.

Vår historia
Året är 1922. Med en revolver vid sin sida som skydd mot de osäkra tiderna fraktade Arvid Hurtig varor mellan Övertorneå och Pajala i en två år gammal Maxwell-lastbil. När Arvid året efter flyttade till Luleå ansökte han hos Länsstyrelsen om att få starta en busslinje.

Hurtigrutten
Premiärturen gick mellan centrum och Svartöstaden. Det enda fordonet som inledningsvis trafikerade Linje 1 var Arvids Maxwell-lastbil, vars flak hade modifierats för att kunna transportera åtta personer. Linjen kallades i folkmun för Hurtigrutten och en enkelbiljett kostade 20 öre. Självklart satt Arvid själv bakom ratten. Här föddes embryot till det som idag är LLT.

Med åren växte verksamheten och Arvid Hurtig startade nya linjer, bland annat till Lövskär, Skurholmen och Örnäset. Efterkrigstiden präglades av en kraftig ökning av bussresor och företaget fortsatte expandera fram till mitten av 1960-talet.

LLT bildas
I takt med att fler människor fick en bättre ekonomi blev bilen allt vanligare. Det påverkade busstrafiken negativt. När läget såg som mörkast ut valde Luleå kommun att köpa bolaget för att 1976 bilda Luleå Lokaltrafik AB.

Sedan starten 1923 har linjerna blivit fler, men uppdraget är oförändrat: att göra Luleå till en bättre stad att leva och verka i. Vi känner stolthet över att erbjuda en smart lösning för tusentals människor som reser inom Luleå.

Vi är alltid intresserade av att få kontakt med dig som vill jobba hos oss.

Bransch

Lokaltrafik I Transport

Anställda

200

Huvudkontor

Luleå

Adress

Midgårdsvägen 20, Luleå

Webbplats

language

Sociala medier

Missa inga jobb från Luleå Lokaltrafik AB (LLT)

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor