teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Patent- och registreringsverket - PRV

Vad säger våra medarbetare?

Astrid Hagqvist

Tf enhetschef

Fredrik Engdahl

Strategisk samordnare

Carl Bruce

Patentingenjör

Vad fick dig att söka jobb hos oss?

Det var faktiskt en bekant till mig som tipsade om jobbet. Hon arbetade redan på PRV och stormtrivdes. Jag har alltid tyckt att det är intressant med patent och immaterialrätt så att arbeta på PRV kändes helt rätt för mig.

Varför har du valt att stanna hos oss?

Möjligheten att forma sin roll utefter intresse. Det finns möjlighet att arbeta med mång olika typer av teknik och följa teknikutvecklingen inom många olika område. Jag har också fått möjligheten att göra andra saker som inte är direkt kopplade till patent, så som vara engagerad i vårt internationella arbete, hållit föreläsningar och haft en chefsposition.   

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? Om Ja, varför?

Absolut. Arbetet som patentingenjör är väldigt stimulerande och ger både en inblick framtidens teknik och vilken roll Sverige spelar för samarbete och utveckling internationellt.

 

 

 

 

 

 

Vad fick dig att söka jobb hos oss?

Jag ville lära mig mer om immaterialrätt och då speciellt patent. Jag såg PRV som en attraktiv arbetsgivare där jag kunde ha möjlighet att utvecklas.

Varför har du valt att stanna hos oss?

Då mina förväntningar på en bra arbetsgivare där jag har kunnat utvecklas besannades har jag sett det som en självklarhet att stanna på PRV.

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? Om Ja, varför?

Ja, det skulle jag. Bra arbetsklimat med kompetenta och trevliga kollegor!

 

 

 

 

 

 

Vad fick dig att söka jobb hos oss?

Jag sökte jobb på PRV då jag tycker det är spännande med immaterialrätt och ville lära mig mer om det. Möjligheten att bredda mig teknikmässigt var också lockande och eftersom man som granskare på PRV har hand om patentansökningar av väldigt skild karaktär kommer det naturligt in i jobbet. Jag hade också intrycket av att de som jobbar på PRV verkligen trivs med sina jobb; att det är en bra stämning, samt att det är en bra balans mellan arbete och fritid; att man jobbar när man är på jobbet och verkligen är ledig när man inte är det.

Varför har du valt att stanna hos oss?

Den bra utbildningen som man genomgår vid start ger verkligen en bra bild av immaterialrätt och framförallt patent är definitivt något som gör att man vill stanna kvar. Det som jag också upptäckt efter att jag börjat är utöver att de intryck jag hade av PRV sen tidigare stämde otroligt väl, är att det finns också så mycket olika karriärvägar internt. Att granskning av patentansökningar bara är en del och att efter avslutad internutbildning finns flera möjligheter som att exempelvis gå mot expertsidan och arbeta med praxisfrågor och koppling till domar i domstol, eller till exempel mer marknadsorienterat inom det utökade uppdraget som vi fått från regeringen.

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? Om Ja, varför?

Absolut! Det har jag faktiskt redan gjort vid flera tillfällen och några av dem har också sökt sig till PRV och jobbar här idag. Anledningar till varför är ju naturligtvis mycket av det som går igen ovan, men om jag måste välja en sak så är det kompetensutveckling: utbildningen i början är otroligt bra, man får verkligen en bra inblick i patent, teknikmässigt sedan så lär man sig också mycket och möjligheterna efter avslutad utbildning är många inom ett brett spektrum av roller där man kan utvecklas ytterligare.