teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Svenska Kraftnät AB

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.

Vårt arbete är helt avgörande för att Sverige ska kunna möta både dagens och morgondagens elbehov, samtidigt som vi ställer om mot en fossilfri framtid. För att vi ska lyckas med det behöver vi bli fler. Svenska kraftnät finns i Sundbyberg, Göteborg, Sundsvall, Luleå och Sollefteå och behöver dig som vill vara med och jobba för ett lysande Sverige. Här hittar du våra lediga tjänster.

Svenska kraftnät som arbetsplats

Samarbete. Utmanande arbetsuppgifter. Möjliggör balans i livet. Bra förmåner. Argumenten är många när medarbetarna själva får säga sitt om vad de tycker om vår arbetsplats.

En faktor väger tyngst

Arbetet är meningsfullt. Utan oss fungerar inte Sverige och det finns en stolthet hos medarbetarna på Svenska kraftnät. Hos oss är varje medarbetare viktig, utan dem kan vi inte fullfölja vårt uppdrag.

Arbetet vi utför är ansvarsfullt men också ofta utmanande, vilket gör att du hela tiden utvecklar din kompetens. I takt med en öppnare europeisk elmarknad möjliggör vi också till ett internationellt samarbete. Det är viktigt för oss att du delar vårt engagemang för samhällsnyttan. 

Vi värderar samarbete och personligt ledarskap högt

Kärnan i vår kultur är samarbete, att dela med sig av kunskap och hjälpa varandra. Vi arbetar alla mot samma mål och då krävs en laganda. Därför arbetar vi på Svenska kraftnät med att utveckla samarbetet inom organisationen med hjälp av kollektiv förmåga, som är ett forskningsbaserat och strukturerat sätt att utveckla samarbete.

Mer om kollektiv förmåga

Oavsett vilken roll du har hos oss så bidrar du genom ditt personliga ledarskap till resultat och samarbete. På så sätt är vi alla ledare och utövar ett ledarskap och vi har ledarkriterier som gäller för våra medarbetare såväl som chefer.

Mer om personligt ledarskap hos oss

Vi vill vara en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare

Vår uppfattning är att balans mellan arbetsliv och privatliv ger arbetsglädje. Vi undviker att lägga möten tidiga morgnar och sena eftermiddagar, för att underlätta medarbetarnas livspussel.

Det är en trivselfaktor som våra medarbetare visar uppskattning för i våra medarbetarundersökningar. Vi har som mål att bli en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare. Ett mål som vi aktivt arbetar för att nå.

I vår organisation har vi plats för både specialister och generalister inom olika områden – hitta din drivkraft och dela den med oss. Vi hjälper dig att utveckla den!

Hur kan du utvecklas hos oss?

Vi satsar på kompetensutveckling hos våra medarbetare för att alla ska kunna fullfölja sitt uppdrag men självklart också för att både attrahera och behålla våra talanger. Alla våra medarbetare har därför personliga utvecklingsplaner.

Hos oss är varje medarbetare viktig

Vi ger dig möjlighet att fördjupa dig inom ditt område och ytterligare bygga på din kompetens. Vi är i stor utsträckning en högspecialiserad kunskapsorganisation och beroende av varje medarbetares specialistkompetens. Därför satsar vi på att utbilda och utveckla både individer och grupper. Kompetensöverföring mellan medarbetare är också ett viktigt inslag.

Hos oss blir du en del av en dynamisk arbetsplats med spännande utmaningar. Det är viktigt för oss att du delar vårt engagemang för samhällsnyttan, men det är precis lika viktigt att du trivs och mår bra.

Här får du växa och ta ansvar i en föränderlig organisation. Under din tid hos oss erbjuder vi dig följande.

En frisk och sund vardag

Friskvårdsbidrag

Vi är måna om att ha en hälsosam arbetsplats och vill göra det lätt för våra medarbetare att ta hand om sig. Alla våra medarbetare får varje år ett friskvårdsbidrag på 4 500 kronor som du kan använda bland annat till gym, fotboll, liftkort och yoga.

Hälso- och sjukvård

Skulle du bli sjuk hjälper vi dig med ersättning för viss vård och eventuella mediciner. Vi har företagshälsovård med läkarvård, samtalsstöd och sjukgymnastik för skador eller sjukdomar som är arbetsrelaterade. Du kan även få ledigt utan löneavdrag vid besök hos läkare, tandläkare, mödravård och blodgivningscentral.

Fritidsförening

Kraftkällan är vår aktiva fritidsförening med sektioner för flertalet idrotter, kultur, film och kör. Föreningen bidrar till att stärka sammanhållningen och öka kontaktnätet över organisationsgränserna, samtidigt som medlemmarna ordnar trevliga aktiviteter tillsammans. Medlemskapet består av en låg medlemsavgift som betalas per år.

Försäkringar

Självklart är du försäkrad hos oss inom ramen för ditt arbete. Men som medarbetare har du också möjlighet att teckna en frivillig gruppförsäkring hos Skandia som finansieras via bruttolöneavdrag.

Balans i livet

Distansarbete

Som medarbetare hos oss har du möjlighet att arbeta på distans upp till halva arbetstiden, om det funkar med dina arbetsuppgifter. För att du ska ha en bra arbetsmiljö på distansarbetsplatsen kan du låna hem kontorsutrustning, till exempel höj- och sänkbart skrivbord, kontorsstol, datorskärm, tangentbord och mus.

Arbetstider

När det är sommar har vi förkortad arbetstid. Maj-augusti är arbetstiden 7,5 timme/dag och resten av året är den 8 timmar och 10 min per dag. I de allra flesta roller har du generösa flexmöjligheter.

Mötespolicy

För att du ska kunna ha balans i livet undviker vi att lägga möten före klockan 9.00 och efter klockan 15.00. Det är ingen regel men det är en ambition, som vi tror underlättar för exempelvis småbarnsföräldrar som behöver lämna och hämta på skola.

Semester

Dina semesterdagar grundar sig på din ålder och du får fler semesterdagar när du fyller 30 år och 40 år. Det gör vi med förhoppning om att kunna underlätta våra medarbetares livspussel. Du har dessutom rätt till betald semester redan första året du är anställd hos oss.

  • Upp till 29 år: 28 dagar
  • Mellan 30 och 39 år: 31 dagar
  • Från 40 år: 34 dagar

Pension

När du fyller 58 år kan du få reducerad arbetstid och från 61 års ålder finns möjlighet att ansöka om delpension.

Som medarbetare hos oss omfattas du av det statliga avtalet för tjänstepension som heter PA 16. Hos Statens tjänstepensionsverk  Öppnas i nytt fönsterkan du läsa mer om hur tjänstepensionen inom staten fungerar.

Löneväxling

Hos oss finns möjligheter att löneväxla utifrån dina förutsättningar som individ. Du kan växla lön mot fler eller färre semesterdagar, växla lön mot högre pensionsavsättning eller växla semesterdagar mot högre pensionsavsättning.

När vi beslutar om löneväxling tar vi hänsyn till arbetets förutsättningar, verksamhetens krav och ekonomiska förutsättningar.

Utfyllnad av lön vid föräldraledighet

Vi uppmuntrar att alla medarbetare ska kunna vara föräldralediga. Därför gör vi en extra utfyllnad utöver grundläggande föräldrapenning.

 

Bransch

Energi

Anställda

1100

Huvudkontor

Stockholm

Adress

Sturegatan 1, 172 24 Sundbyberg

Webbplats

language

Missa inga jobb från Svenska Kraftnät AB

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor