teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Höstens hetaste IT-kompetens

Om du är verksam i IT-branschen är du förstås nyfiken på vilken kompetens som arbetsgivarna efterfrågar mest just nu. Utifrån ett tekniskt perspektiv är Java och .Net två av de hetaste kompetenserna för tillfället, men även affärsanalytiska färdigheter är högintressanta för arbetsgivarna.

Det är den amerikanska karriärsajten Dice.com som bestämt sig för att kartlägga de kompetenser som för närvarande är mest populära bland arbetsgivarna. Man har helt enkelt listat de termer som förekommer mest i jobbannonserna.  Genom att söka i sin CV-databas, som många företag använder sig av för att hitta ny kompetens, har Dice.com kommit fram till fem kompetensområden som efterfrågas mer än andra.

 

Irise, en simuleringsplattform för affärssystem, toppar listan för tillfället och först på fjärde plats återfinns COTS, commercial off the shelf software. Även Crystal  SDK och Netapp tillhör de mest eftertraktade kompetensområdena.   Den samlade topplistan över eftertraktade kompetenser toppas av Java, alternativt Java-utvecklare eller J2EE, .Net, Sharepoint, Oracle, projektledarkunskaper, DBA, QA, C#, Irise och PHP.