teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Anslutningsingenjör - Gotlands Elnät

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-05-28

Ansök nu

Anslutningsingenjör - Gotlands Elnät

About the job

Som Anslutningsingenjör till Gotlands Elnät kommer du att ha en dynamisk roll där du ansvarar för att samordna olika aktörer i anslutningsprocessen från början till slut. Du får möjlighet att utvecklas inom elnätsområdet och hantera ärenden som inkluderar allt från mindre solcellsanslutningar till större ombyggnationer och nyetableringar. I rollen kommer du att spela en viktig roll i att forma framtidens smarta energisamhälle och bidra till en fossilfri framtid.

Tjänsten passar dig som gärna hanterar utmaningar i en skärningspunkt mellan teknik, kund och samhälle. Just nu ser vi en kraftfull tillväxt av förnybar energi, laddinfrastruktur och elektrifiering av öns industrier. Allt detta kräver att elnätet förstärks och utvecklas, och kundens första möte med elnätsbolaget sker i anslutningsärendet. Därför kommer du ha en nyckelroll för kundens upplevelse och för att vi uppfattas som en möjliggörare av hållbar utveckling i samhället.

Du kommer att

 • På kunds begäran offerera, planera och projektera elnätsanslutningar samt ombyggnationer av Geabs distributionsnät.

 • Utföra elnätsberäkningar och kalkyler samt ta fram tekniska lösningsförslag.

 • Ansvara och samordna kontakten med kunder, installatörer och entreprenörer.

 • Arbeta självständigt men i nära samarbete med både interna och externa intressenter i anslutningsärenden.

 • Ansvara för vind- och solkraftsfrågor, inklusive egenproducerad el.

 • Kontinuerligt säkerställa att vi alltid följer senast uppdaterade lagar, förordningar, föreskrifter, standarder, riktlinjer, policy och rutiner.

Du kommer att ingå i ett team, som idag består av en Anslutningsingenjör och två Anslutningstekniker, med hög kompetens och god gemenskap. Arbetsgruppen totalt sett består idag av 17 medarbetare.

Your profile

Nu söker vi dig som har arbetslivserfarenhet från liknande arbete sedan tidigare antingen från elkraft, tele eller fiber. Alternativt har du en mer praktiskt erfarenhet av elarbeten och vill utvecklas i en roll som anslutningsingenjör.

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning inom elkraft, energi eller projektering alternativt motsvarande yrkeserfarenhet.

 • Du har goda datorkunskaper och behärskar både svenska och engelska obehindrat.

 • Grundläggande kunskaper i ekonomi, tidsuppföljning, samordning och prioritering.

Meriterande

 • God elnätskunskap och branschkunskap, gärna erfarenhet från kundinteraktion och/eller installatörs- och entreprenörsverksamhet är meriterande.

 • Erfarenhet av nätprojektering (tex dimensionering, beräkningar, dokumentation) är meriterande.

Du är en engagerad och strukturerad person som är van att ta egna initiativ och har en förmåga att få saker gjorda. Du är flexibel och har lätt för att växla mellan olika arbetsuppgifter. Då arbetet innebär mycket kontakter med kunder, elinstallatörer, entreprenörer och andra intressenter krävs det en god kommunikativ och social förmåga.

Additional information

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. På Geab jobbar olika yrkesgrupper och generationer sida vid sida. Vi utformar arbetsförhållanden och anställningsvillkor för att underlätta för medarbetare att kombinera arbete, privatliv och föräldraskap. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Placeringsort
Tjänsten är placerad i Visby.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef: chef Sara Wilhelmsson tfn 0498-285000. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare: Johan Macdonald, tfn: +46-73-0852763.

Fackliga representanter är Staffan Sundström, Ledarna, tfn 0498-28 52 64, Jeanette Regin, Unionen, tfn 0498-28 50 22 och Patrik Malmquist, SEKO, tfn 072-575 65 38

Välkommen med din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan senast den 28 Maj. I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall. Urval görs löpande så vänta inte med din ansökan. 

Att arbeta inom Geab innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Anslutningsingenjör - Gotlands Elnät

Vattenfall AB