teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ansvarig för fysisk miljö inom energiteknik

Ansök nu

Ansvarig för fysisk miljö inom energiteknik

Hjälp oss hitta lösningar till samhällets utmaningar
Sverige står inför en gigantisk omställning av energisystemet, och i det arbetet har RISE Research Institutes of Sweden en naturlig roll.  RISE är på framkant i utvecklingen av ny förbränningsteknik, nya analysmetoder, och nya kemiska processer som löser samhällets och industrins utmaningar inför omställningen.   

Om oss    
På Energitekniskt centrum i Piteå jobbar tekniker, ingenjörer och forskare inom avdelningen Bioraffinaderi och energi med forskning inom bland annat förgasning, förbränning, pyrolys, solel, simulering och uppgradering av bränslen. Vi har en omfattande labbverksamhet i lokaler som vi själva ombesörjer driften av. Våra lokaler möjliggör experimentell verksamhet från bänk- till pilotskala. Våra större pilotanläggningar är placerade i labbhallar och kompletteras med våtlabb, utrymmen för bränsleberedning och en avancerad instrumentpark. De senaste åren har vår verksamhet expanderat kraftigt vilket ställer höga krav på såväl drift som samordning av verksamheten i lokalerna och vi söker nu en Ansvarig fysisk miljö med erfarenhet inom drift av labbmiljöer och förvaltning av fastigheter.  

Om rollen
Tjänsten Ansvarig fysisk miljö kombinerar två överlappande områden på vår sajt med stor betydelse för vår verksamhets fortsatta framgång: drift och samordning av vårt labb samt fastighetsskötsel/fastighetsutveckling.

Drift och samordning av vårt labb innebär att du har det övergripande ansvaret för att aktiviteterna i labbet kan fortgå på ett säkert och effektivt sätt. Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat:

 • Leda labbmöten, där vi planerar våra dagliga aktiviteter varje vecka.

 • Leda skyddsronder och ta ansvar för allmän ordning i labbet.

 • Tillsammans med anläggningsansvariga tillse att pilotanläggningar bedrivs på ett säkert sätt och att de försörjs med nödvändiga media som kylvatten, tryckluft och kvävgas.

 • Systematiskt brandskyddsarbete.

 • Avfallshantering.

Som förvaltare av fastigheten kommer du hantera alla fastighetsrelaterade frågor, i framför allt våra labbdelar men till viss del även kontorsdelar, i både stort och smått. Det berör bland annat:

 • Genomföra regelbundna ronderingar och tillsyn i fastigheterna enligt såväl myndighetskrav som interna krav och behov

 • Ansvar och kontroll av fastighetens larmsystem – brandlarm, inbrottslarm m m

 • Beställare och ansvarig för externa entreprenörer som utför arbeten i fastigheten

 • Service och underhåll på infrastrukturen – antingen genom egna insatser eller via anlitande av entreprenör

 • Enklare (eller större beroende på Din förmåga) reparationer

 • Hantera godsmottagning och lagerhållning

 • Uppföljning av fastighetens ekonomi

 • Föra en dialog med våra fastighetsägare och andra hyresgäster om vad som pågår och planeras vad gäller utveckling av lokalerna.

 • Nyckelroll i planering av renoveringar och förbättringar etc.

Som Ansvarig fysisk miljö kommer du ha tät kontakt med dina kollegor på sajten och i dialog säkerställa nödvändiga modifieringar i labbet för att vi ska kunna genomföra våra forskningsprojekt och driva förbättringar av våra gemensamma labbrutiner och -processer. Du kommer utföra ditt arbete i tät dialog med enhetscheferna på sajten.

Placeringsort för rollen är Piteå.

Vem är du? 
Du är praktiskt lagd och har erfarenhet av att leda arbete i verkstad eller vid ombyggnationer, såsom anläggningsarbete, svetsning eller andra tillverkningsprocesser. Du har erfarenhet av drift och skötsel av tekniska anläggningar och/eller fastigheter samt arbetat med frågor kopplade till arbetsmiljö, miljö och brandskydd. Du har också erfarenhet av att arbeta med system och verktyg så som CAD, PID och PFD. Det är meriterande om du har erfarenhet av tekniskt arbete kopplat till forsknings- och utvecklingsmiljöer. Vi tror att du har flera års arbetslivserfarenhet, kanske med en ingenjörsutbildning i botten.

Som person är du driven och en god problemlösare. Verksamheten hos oss är under ständig förändring och de arbetsuppgifter du kommer ställas inför kan variera mycket. Det är bra om du är prestigelös och kan hugga tag i en praktisk arbetsuppgift såväl som diskutera strategier för fastighetens framtid, vi kan utlova ett arbete med stor variation! Du jobbar självständigt men förankrar kommande insatser med dina kollegor inom verksamheten. Du går systematiskt till väga och brinner för att skapa en arbetsplats som är trygg och alla kan vara stolt över. Du tar gärna ledningen när det kommer till förbättringsarbete.

Du har goda datakunskaper och är bekant med system för arbetsplanering, tidrapportering, och ekonomisk uppföljning. Du behärskar svenska i tal och skrift och har goda kunskaper i engelska.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, utmaningar. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Malou Petersson på 010 516 61 91 eller anna.malou.petersson@ri.se. Sista ansökningsdag är den 11 juni 2023.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

 

Dela detta jobb

Ansvarig för fysisk miljö inom energiteknik

RISE Research Institutes Of Sweden