teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Engineers, Welcome! Ingenjörer till AWAs Traineeprogram, Östersund

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-05

Ansök nu

Engineers, Welcome! Ingenjörer till AWAs Traineeprogram, Östersund

Kallar du dig själv för nerd? Eller är du snarare en generalist, en icke-nerd, som har det berömda helikopterperspektivet? Båda personlighetstyperna finns på AWA. Gemensamt är deras engagemang, kunskap och passion för det de gör och tar sig an! På AWA kallar man sig därför själva för nerdar och är stolta över det. De älskar immaterialrätt (Intellectual Property, IP) och varje liten detalj inom området. De ser inga begränsningar i nya innovativa idéer utan brinner för att hjälpa sina kunder i teknikens framkant. Programmet är det enda av sitt slag i Europa (kanske i hela världen). Nu har du chansen att bli en del av AWA och en framtida expert inom IP – Nerds, Welcome!

Om tjänsten

I år drar AWA för 26e gången igång sitt uppskattade Traineeprogram där många av företagets ledande personer en gång började sin karriär inom IP-området. Med din ingenjörsbakgrund erbjuds du en unik möjlighet till en karriärväg inom ett spännande område i gränslandet mellan teknik, affär och juridik. Hos AWA får du en omväxlande vardag där du kommer arbeta i teknikens framkant med innovationer och uppfinningar ur ett immaterialrättsligt perspektiv. Traineeprogrammet ger dig stora möjligheter till både personlig och professionell utveckling där du utbildas och tränas i allt från juridik till språkträning och hur man skriver en patentansökan, men även i affärsrådgivning och konsultrollen.

Du erbjuds

 • Ett unikt traineeprogram med syftet att bli patentombud

 • En god karriärutveckling med målet att på sikt bli European Patent Attorney

 • Ett företag som satsar på sin personal och nyligen, för tredje gången, erhållit certifiering för Great Place to Work ®

Arbetsbeskrivning

Traineeprogrammet pågår under sju månader där du växelvis erbjuds utbildning (teori) och arbete på ditt lokala kontor tillsammans med ditt team och mentor (praktik). Utbildningsblocken hålls på AWAs olika kontor runt om i Sverige där du träffar dina andra traineekolleger och får möjligheten att bygga ditt nätverk inom AWA. Du kommer under traineeprogrammet vägledas av seniora patentombud vilka ger dig grunderna i immaterialrätt, svensk och internationell, samt strategisk rådgivning ur ett affärsperspektiv.

Efter avslutat traineeprogram blir du patentombud, men resan har därmed bara börjat. Det är som nämnt en mycket spännande och utvecklande roll, men även mångfasetterad och komplex. Du kommer därför de första åren efter programmet fortsatt arbeta under handledning av erfarna kollegor och hjälpa dem i ärenden för de kunder de arbetar med. Därmed har du fortsatt möjlighet att utveckla dina färdigheter inom alla olika aspekter av immaterialrätt. Långsiktiga mål kan vara att du kvalificerar dig som europeiskt patentombud, eller att du specialiserar dig på den affärsstrategiska rådgivningen kring immaterialrättens olika aspekter.

I rollen som patentombud kommer du till exempel att:

 • Göra undersökningar avseende nya uppfinningar och tekniska jämförelser med vad som är känt sedan tidigare

 • Skriva patentansökningar samt argumentera för dessa gentemot patentverk världen över

 • Hjälpa kunder med strategisk rådgivning kring bäst väg framåt på deras marknader och i förhållande till sina konkurrenter.

 • Invända mot patent som hindrar kundens affär på något sätt

 • Delta som teknisk expert i tvister kunden eventuellt hamnar i

Du kommer arbeta med nationella och internationella kunder, från ensamuppfinnare till globala företag, och med myndigheter och ombud i Sverige/Europa men även världen över.

Finns det ett även högre syfte med IP? – Ja, absolut! Innovationer är förutsättningarna för sociala framsteg och ekonomisk utveckling. De är också en nyckel i kampen exempelvis mot dagens klimat- och hälsoutmaningar. Immateriella rättigheter, t.ex. patent, är de institutionella regleringar som möjliggör innovation genom att skapa incitament att investera i forskning och utveckling (FoU)

Kika gärna på klippet nedan för att höra om hur nuvarande och tidigare traineer upplevt sin traineetid och varför de trivs på AWA.

Kika gärna på klippet nedan för att höra om hur nuvarande och tidigare traineer upplevt sin traineetid och varför de trivs på AWA.

Vi söker dig som

Du lockas av en roll som kombinerar teknik med juridik och affärer, har ett stort intresse för språk, är skicklig på att uttrycka dig i skrift och ser en spännande framtid i att arbeta som patentombud åt några av Europas mest intressanta innovationsföretag.

 • Är civilingenjör eller är disputerad inom materialteknik, teknisk fysik, automation, medicinteknik, mekatronik eller motsvarande. Nyutexaminerad eller gärna med något års arbetslivserfarenhet.

 • Har en hög språklig kompetens i såväl svenska som engelska i tal och skrift då båda språken används i det dagliga arbetet

 • Har ett stort tekniskt intresse, speciellt för nya innovationer

 • Har ett intresse för immaterialrättsliga frågor

Som person är du ambitiös, resultatinriktad, noggrann och god förmåga att arbeta självständigt. Du har en ivrig vilja att använda din tekniska expertis för att hjälpa företagets kunder framåt och motiveras av att skapa goda relationer med såväl kunder som internt på AWA.

AWA söker i första hand traineer till följande kontor i Sverige;

Lund, Malmö, VäxjöLinköping, Östersund, Stockholm

Klicka på respektive ort för att komma till annonsen för orten du söker till. If you are interested in joining AWA´s Copenhagen office, that recruitment process opens in May. Keep an eye on our LinkedIn!

Övrig information

 • Start: 11 September 2023

 • Omfattning: Heltid, tillsvidare

 • Placering: Denna annons är för placering i Östersund

 • Kontaktuppgifter: Ansvarig rekryterare Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se samt Rekryteringskoordinator Jennie Valentin, jennie.valentin@academicwork.se

 • I samband med processen kommer du som kandidat få göra tre tester: ett personlighetstest, ett problemlösningstest och ett språktest. Mer information om dessa får du som kandidat under processens gång.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

Engineers, Welcome! Ingenjörer till AWAs Traineeprogram, Östersund

Academic Work