teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Flygtekniker? - vi söker instruktör/yrkeslärare!

Företag Klippans kommun
Ort
Utgår

2023-04-02

Ansök nu

Flygtekniker? - vi söker instruktör/yrkeslärare!

Om arbetsplatsen
I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan Flygteknikcenter ligger på Ljungbyhed Park och här har det bedrivits civil flygteknisk utbildning sedan 1999. Skolan bedriver utbildning inom både yrkeshögskola (flygtekniker) och gymnasium (flygmekaniker), enligt EASA Part-147. Vi är en utvecklingsorienterad verksamhet och vi strävar efter att vara det självklara valet för de som vill utbilda sig inom flygplansunderhåll. Verksamheten, med drygt 19 anställda och ca 110 elever, bedrivs i fyra hangarer och samt en skol- och kontorsbyggnad. Med anpassade lärmiljöer och vår flygplansflotta samt ett nära samarbete med branschen ger vi våra elever och studerande goda förutsättningar till anställning efter utbildning. Du kommer att vara en del av vårt team, där du ges möjligheten att i viss mån styra din egen kompetensutveckling. Vi stödjer viljan att utbilda sig till yrkeslärare och ser gärna att våra instruktörer ta detta kliv genom deltidsstudier på distans inom ramen för sin anställning. Många av våra elever och studerande bor på vårt internet/eget boende som finns i omedelbar närhet till vår verksamhet. Skolan har ett eget gym som kan användas för den träningsintresserade. Närhet till skog och natur på Söderåsen samt golfbana och andra idrottsanläggningar på området är andra fördelar.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är nyfiken och redo att ta nästa steg i din karriär som flygtekniker! I rollen som instruktör/lärare får du möjligheten att utvecklas i både din yrkesroll som flygtekniker och som person. Som instruktör undervisar du i teori och praktik inom flygtekniska ämnen på gymnasiet och yrkeshögskolan. Undervisningen bedrivs i någon av våra lektionssalar eller skolans fyra hangarer. I arbetet som instruktör ingår att medverka till att utveckla de moduler du undervisar i. Det finns möjlighet att specialisera sig på sitt särskilda kompetens/intresse-område, liksom att kunna vidareutvecklas inom något annat flygtekniskt område. Ett stödjande ledarskap för våra elever och studerande är en naturlig del i ditt uppdrag.

Kvalifikationer
Du har en bakgrund som civil eller militär flygtekniker och vi tror att du har några års erfarenhet där du samlat på dig färdigheter och kunskap som du nu vill dela med dig av. Du bör ha eller ha haft ett flygteknikercertifikat motsvarande kategori B1 och om ditt certifikat är civilt eller om du har kategori B2 så är det meriterande. Erfarenhet inom UAS kan också vara meriterande, då vi vill utveckla den UAS-flygunderhållstekniska sektorn. Du har ett intresse i människor och deras individuella utveckling och en förståelse för att vi tar till oss kunskap på olika sätt. Tidigare erfarenheter från att genomföra utbildning är meriterande men inget krav. Har du någon specialutbildning inom avionik och flygplansunderhåll är det meriterande men inget krav. Det som däremot är viktigt är att du som person är noggrann och har förmågan att planera ditt arbete och samarbeta med andra för att skapa ett positivt arbetsklimat. Du kommer att behöva uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret utan anmärkningar, då vi arbetar med ungdomar och vid tillträdesskyddade flygplatser samt delta i adekvata säkerhetsskyddsprocesser för att kunna få anställning (Security Badge).

Anställningen

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering sker fortlöpande.

Antal tjänster: 1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum: 2023-4-2

Referensnummer: C128849-2023-1

Kontakt
Jörgen Andersson
Rektor/UL/AM
jorgen.andersson1@klippan.se

Fackliga företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst
0435-28000

Övrig information
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner. För allas trevnad är vår arbetstid rökfri. Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.

Dela detta jobb

Logo
Flygtekniker? - vi söker instruktör/yrkeslärare!

Klippans kommun