teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Förvaltningsledare med fokus på funktionsansvar för informationshanteringssystem - Ringhals

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-28

Ansök nu

Förvaltningsledare med fokus på funktionsansvar för informationshanteringssystem - Ringhals

About the job

Brinner du för att vara bryggan mellan verksamhet och IT? Då kan Ringhals Teknikavdelning vara rätt för dig!

På Ringhals Teknikavdelning är anläggningar och dess information i fokus. Nu söker vi nya kollegor till gruppen Informationsledning, vars uppgift är att ha full kontroll över Ringhals anläggningsinformation under hela dess livscykel – från skapande till arkivering.

I vår organisation finns det stora möjligheter att utvecklas, både internt på Ringhals och i Vattenfall-koncernen. Du kan bland annat; specialisera dig inom ett eller flera områden, utvecklas inom ledarskap och chefskap, ingå i nätverk med branschkollegor och ta dig an förtroendeuppdrag.

På Ringhals arbetar vi tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Om tjänsten
Tillsammans med dina närmsta kollegor och genom samverkan upprätthåller och utvecklar ni säkra och effektiva informationsstrukturer och tillhörande informationsflöden. Du erbjuds ett varierande arbete, där dagliga operativa arbetsuppgifter i din roll som funktionsansvarig kombineras med mer långsiktiga strategiska frågor rörande effektiv och användarvänlig informationshantering. Därtill koordinerar du arbetet med att säkerställa ett enhetligt styre av data för anläggningen.

Verksamheten kommer inom de närmsta åren genomföra ett byte av informationshanteringssystem (PLM) där du kommer vara delaktig.

Tjänsten erbjuder möjlighet till arbete inom följande områden:

 • Funktionsansvar för informationshanteringssystem (PLM)

 • Delta i framtagning, planering och analys av förvaltningsaktiviteter gemensamt med beställare, verksamhet och IT-leverantör

 • Upprätthålla och utveckla effektiva informationsflöden (digitalisering) genom behovsidentifiering, kravhantering, konfiguration och funktionstester av IT-system

 • Leda förvaltning och utveckling av Ringhals informations- och klassningsstruktur för komponenter inklusive uppdatering av instruktioner

 • Uppdragsledare t ex. För utbyte av informationshanteringssystem

Your profile

Om dig

Du trivs i en roll med många kontaktytor där du får vara del i att leda arbetet framåt och vara med och driva processer utifrån ett långsiktigt helhetsperspektiv, alltid med kvalitet och säkerhet i fokus. Tjänsten innefattar tätt samarbete med andra delar av verksamheten då utvecklingen av våra arbetssätt och strukturer är ett lagarbete som sker över gränserna. Att du ser fördelarna i samarbete och samverkan, kommunicerar tydligt samt lyssnar och löser frågeställningar på ett smidigt och konstruktivt sätt, är därför viktiga nycklar i den här tjänsten.

Som person behöver du egenskaper så som eftertänksamhet och en god analytisk- och systematisk förmåga, samtidigt som du i rollen gynnas av att vara service- och resultatorienterad.

Med initiativförmåga och motivation att leda, planera, organisera och prioritera dina uppgifter på ett säkert och effektivt sätt har du goda förutsättningar att lyckas här hos oss.

För att vara framgångsrik i rollen tror vi också att du har:

 • Akademisk utbildning inom informations- eller datateknologi eller förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt

 • Erfarenhet av förvaltning och utveckling av informations- och klassningsstrukturer för komponenter

 • Erfarenhet eller intresse för konfigurering, utveckling och testning av informationshanteringssystem (PLM)

 • Erfarenhet av att omvandla komplexa verksamhetsbehov till tekniska krav

 • God kommunikationsförmåga, skriftligt och muntligt, på både svenska och engelska

Meriterande i övrigt är:

 • Kunskap inom standard, IEC 81346-1, IEC 81346-2 samt ISO 15926-4

 • Erfarenhet av arbete i OpenText Documentum

 • Erfarenhet av arbete i SAP Document Management system

 • Projektledning

Additional information

Vi erbjuder   
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån då verksamheten tillåter. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  

Placeringsort  
Ringhals

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Jennie Nordkvist tfn 072-5534002. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Sofia Berggren, sofia.berggren@vattenfall.com  

Våra fackliga representanter är: Patrik Andersson- Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Alexander Wallberg - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 28 maj. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Vi ser fram emot din ansökan! 

Dela detta jobb

Förvaltningsledare med fokus på funktionsansvar för informationshanteringssystem - Ringhals

Vattenfall AB