teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Gasanalys servicetekniker till ABB

Ort
Utgår

2023-06-13

Ansök nu

Gasanalys servicetekniker till ABB

Ta ditt nästa karriärsteg tillsammans med vårt globala team på ABB. Vi driver på omvandlingen av både samhället och industrin för en mer produktiv och hållbar framtid.

Inom ABB har vi som uttalat mål att främja alla aspekter av mångfald och inkludering: kön, HBTQ+, funktionsnedsättningar, etnisk bakgrund och ålder. Tillsammans befinner vi oss på en resa där vi alla, som individer och som kollektiv, välkomnar och värdesätter individuella olikheter.

ABB Measurement & Analytics söker nu en servicetekniker som vill arbeta med den senaste tekniken inom gasanalys.

Du kommer att bli en del av ABB Measurement och Analytics, som är en division inom affärsområdet Process Automation. Vår fokus är att det skall vara enkelt att installera, använda och underhålla instrument och analysatorer.

Inom avdelningen Analys & Instrument jobbar idag 30 medarbetare på fem orter i Sverige. Rollen präglas av frihet under ansvar och du kommer att kunna påverka din roll och arbetsuppgifter. Vi erbjuder en mycket spännande roll för dig som gillar nytänkande och vill utvecklas som servicetekniker, där du varje dag hjälper kunder att lösa tekniska problem och optimera kunders verksamhet inom rökgasmätning.

Rollen innebär att du har kunden i fokus och trivs med problemlösning och rådgivning kring gasanalys främst ute på plats hos kunderna.Ditt arbetsfält är primärt Stockholmsområdet/Mälardalen vilket innebär att resor förekommer i tjänsten.

Dina arbetsuppgifter:

 • I rollen som gasanalys servicetekniker kommer du att arbeta med service och support av gasanalysatorer som används inom processindustrin.

 • Din vardag omfattar allt från supporttjänster till underhållsservice med kalibrering, felsökning och reparationer, driftsättning av nya analyssystem och till att hålla utbildningar och fungera som teknisk support till övriga delar av organisationen.

 • Du agerar proaktivt och skapar merförsäljning genom att ta vara på de tillfällen som uppkommer.

 • Du driver avdelningens digitaliseringserbjudande, ABB Ability, framåt.

 • Tjänsten innefattar mycket resande då arbetet utförs i huvudsak hos våra kunder runt omkring i Sverige

 • Du kommer att få gott om stöd internt, vilket gör att du kan utvecklas inom yrket eller bredda dig framöver.

 • Du rapporterar till service- och kundservicechefen.

Din profil

 • Du har en teknisk/elektronik bakgrund och gärna även viss kemikompetens samt har ett par års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter med teknisk problemlösning.

 • Erfarenhet från arbete med gasanalys eller rökgasmätning alternativt tekniker inom processindustrin är meriterande.

 • Du är van vid att arbeta i CRM-system och dina IT-kunskaper är mycket goda.

 • Vi söker en positiv och driven servicetekniker som känner ett stort engagemang för sitt arbete.

 • Som person är du serviceinriktad, samt är snabb i både tanke och handling.

 • Du är strukturerad och noggrann samt har ett affärsmannamässigt tänk.

 • Engelska och svenska talar och skriver du utan problem.

 • Innehav av körkort är ett krav.

Din ansökan

Bidra med din egen känsla av mål och mening när vi tillsammans driver den fjärde industriella revolutionen framåt och skapar en hållbar framtid, för både vår planet och din karriär. Jobba med oss i ABB och utnyttja kraften i våra globala nätverk när du samarbetar och lär dig mer tillsammans med våra team i världsklass. Framför allt: utmana dig själv - varje dag. Låt oss skapa framtiden tillsammans.

I denna rekrytering arbetar ABB med Jefferson Wells. För frågor angående tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Lars Buvall på lars.buvall@jeffersonwells.se

Välkommen med din ansökan snarast, urvalet görs löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum löpt ut.

Fackliga representanter: Sveriges Ingenjörer Bertil Göransson + 46 21 34 10 68; Ledarna Leif Öhrberg +46 21 34 23 25; Unionen Krista Andersson +46 21340285. Övriga frågor ställs till Talent Partner Andreas Christiansen +46733 51 27 46.

 

 

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

logga
Gasanalys servicetekniker till ABB

Jefferson Wells