teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

GEOTEKNIKER TILL PLANENHETEN I GÖTEBORG

Ort
Kategorier
Utgår

2023-10-07

Ansök nu

GEOTEKNIKER TILL PLANENHETEN I GÖTEBORG

Om arbetsplatsen

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. SGI tillhör Klimat- och näringslivsdepartementet och har totalt cirka 100 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att ge stöd till kommuner, länsstyrelser och myndigheter avseende geoteknik i plan- och byggprocessen. Du kommer även att arbeta med kunskapsförmedling och utveckling inom geoteknikområdet.

Du kommer att ingå i SGI:s Planenhet som bland annat handlägger ärenden avseende detalj- och översiktsplaner, planering av infrastruktur och ärenden från mark- och miljödomstol.
I tjänsten ingår även att utveckla vår verksamhet och delta i myndighetsövergripande samarbeten. Detta leder till många externa kontakter med främst myndigheter och kommuner. Arbetet innebär, förutom att leda egna uppdrag, även att medverka i andras uppdrag inom SGI:s verksamhet.

Tjänsten innefattar även medverkan i vår verksamhet med kunskapsförmedling, exempelvis kurser, seminarier och föredrag. Den som anställs kommer att ingå i SGI:s beredskapsorganisation som geotekniskt stöd till framförallt räddningstjänsten när ras eller skred inträffat eller kan befaras (TiB tjänsteman i beredskap).

Kvalifikationer

Vi söker dig med civilingenjörsexamen från Väg- och vattenbyggnadsprogrammet (Samhällsbyggnadsteknik) vid teknisk högskola eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör även ha erfarenhet inom geotekniskt utrednings eller granskningsarbete.

För tjänsten krävs goda kunskaper inom framförallt släntstabilitet och grundläggningsteknik samt geotekniskt utrednings- och projekteringsarbete. Arbetslivserfarenhet av geotekniskt arbete i planprocessen och relaterad kunskap om Plan- och bygglagen samt arbete hos annan myndighet är meriterande.

Vi vill att du ska ha intresse för samhällets och geoteknikbranschens behov av utveckling. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Det är viktigt att du finner glädje i externa kontakter, uppskattar samarbete och kan inspireras av vårt samhällsuppdrag.

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet. För att kunna arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund, http://www.sgi.se/sv/om-sgi/sa-arbetar-vi/vardegrund-och-kompass/

Kontaktpersoner

Helene Kennedy, Avdelningschef, Telefon 031 749 65 80

Fackliga företrädare: Mattias Andersson, SACO Telefon 013- 20 18 88, Eva Albin, ST Telefon 013-20 18 29

Om SGI

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga skred, ras och erosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. SGI tillhör Klimat- och näringslivsdepartementet och har totalt cirka 100 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

Dela detta jobb

logo
GEOTEKNIKER TILL PLANENHETEN I GÖTEBORG

Workspace Recruit