teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Gruppchef Driftplanering

Ort
Kategorier
Utgår

2023-10-03

Ansök nu

Gruppchef Driftplanering

Trafikförvaltningen , Trafikförvaltningen, Teknikavdelningen

Är du en engagerad ledare, som brinner för att leverera resultat genom gott samarbete med andra? Vår sektion, med uppdrag att ta helhetsansvar för styr och övervakning av vår anläggning med fokus på den tågförsörjande infrastrukturen, är inne i en spännande fas där busstrafiken ska elektrifieras samt omfattande nya tillgångar byggs inom tunnelbana, spårväg och buss som ska tas emot för drift, förvaltning och övervakning.

Om tjänsten

Sektion Styr & Övervakning ansvarar för att tillhandahålla förutsättningar för en säker och tillgänglig trafik, alla timmar på dygnet året runt, genom att eftersträva en aktiv övervakning. Målet är att undvika/minimera trafikpåverkan av störningar i infrastrukturen, genom proaktiva analyser för att säkerställa och tillhandahålla en övervakad, säker och tillgänglig anläggning med hjälp av utvecklad teknik och anpassade IT- stöd.

Gruppen Driftplanering består av både driftingenjörer och eldriftingenjörer som ansvarar för driftledningens processer och rutiner kopplade till teknikområdena elkraft, el lågspänning, bana, signal och tele (samt på sikt även fastighet). Funktionstester av nya anläggning, avbrottsplanering och kravställning av systemstöd ingår också i gruppens ansvar.

Gruppen ansvarar även för avvikelsehantering, uppföljning och utredning av komplexa fel och händelser, samt samordning av erfarenhetsåterföring. Gruppen arbetar för dataexporter tillsammans med övriga sektioner och IT för effektivisering och kvalitetssäkring. Gruppen kommer även att få ett utökat ansvar för att samordna arbeten i spår och för dataanalys.

Gruppen arbetar för att hela sektionen ska gå över till ett mer proaktivt arbetssätt och arbeta med styrning i större utsträckning. I rollen som gruppchef Driftplanering är du med och leder denna förändringsresa. Du ansvarar för både personal, planering och ekonomi i form av resultat- och investeringsbudget, leveranser och måluppfyllnad.

Du får bland annat jobba med att:

  • Ta fram mål och följa upp resultat för att skapa motiverade medarbetare

  • Utveckla gruppens kompetens och affärsmässighet samt, i nära samarbete med sektionschef och andra gruppchefer, säkerställa leveransförmåga och vidareutveckling.

  • Ansvara för arbetsmiljö, arbetssätt och processer

  • Bidra i arbetet med verksamhetsutveckling på både strategisk och taktisk nivå inom både gruppen samt övergripande inom sektionen.

  • Driva förändringsarbete inom sektionen och i samarbete med andra sektioner.

Du ingår i ledningsgruppen för Sektion Styr och Övervakning och rapporterar till sektionschefen.

Vad vi söker efter

Du är en relationsskapande och driven ledare som involverar, engagerar och utvecklar andra. Du är kommunikativ och lyhörd med god förmåga att formulera dig i tal och skrift, anpassat för olika mottagares behov. Du skapar goda förutsättningar för dialog och samverkan med andra delar av verksamheten likväl som med externa parter. Du har fokus på verksamhetsnytta och resultat och förmåga att strukturera och förändringsleda för att anpassa verksamheten till nya möjligheter.

Vidare har du:

  • Minst två års dokumenterad chefserfarenhet med ekonomi-, personal- och planeringsansvar.

  • Minst tre års erfarenhet och förmåga av att leda utvecklingsarbete och förändringsprocesser inom en verksamhet.

  • Minst två års erfarenhet av operativ verksamhetsstyrning, inom drift och övervakning, som t ex infrastruktur, transport, el, fastighet eller telekombranschen.

Det är meriterande om du har en högskoleutbildning och/eller utbildning inom ledarskap. Har du erfarenhet av verksamhetsanalys och avvikelsehantering är det meriterande likväl som erfarenhet av arbete inom tillgångsförvaltning ISO 55000. 

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner och villkor här.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Kungsholmen. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kristina Tormod, tfn 070-786 18 67. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2023-10-03. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb(öppnas i nytt fönster). Du hittar oss också på LinkedIn(öppnas i nytt fönster).

#LI-Hybrid

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

Gruppchef Driftplanering

Trafikförvaltningen, Region Stockholm