teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Gruppchef Projekt & Teknik

Ort
Utgår

2023-06-26

Ansök nu

Gruppchef Projekt & Teknik

Trafikförvaltningen , Trafikförvaltningen, Teknikavdelningen

Är du en engagerad ledare med erfarenhet inom projektledning som brinner för att leverera resultat genom gott samarbete med andra? Vår sektion, som leder mottagning och förberedelse för förvaltning av nya tillgångar, är nu inne i en spännande fas där omfattande nya tillgångar byggs inom tunnelbana, spårväg och buss som ska tas emot för drift och förvaltning.

Om tjänsten

Inom sektion Nya Tillgångar finns gruppen Projekt & Teknik, som ansvarar för att leda projekt och teknikområden inom trafikförvaltningens förberedelser för mottagning och förvaltning av flera omfattande nya tillgångar som exempelvis utbyggd tunnelbana, nya spår- och järnvägar, bussterminaler. Dessutom pågår andra stora projekt i planerings- och projekteringsskeden, där gruppen samverkar med projekten runt kravställning, andra tekniska frågor och förvaltningsaspekter.

I rollen som gruppchef ansvarar du för ca 10-15 medarbetare och konsulter och du har ansvar för både resultat- och investeringsbudget.

Du får bland annat jobba med:

  • Ta fram mål och följa upp resultat för att skapa motiverade medarbetare

  • Utveckla gruppens kompetens och affärsmässighet samt, i nära samarbete med sektionschef och andra gruppchefer, säkerställa leveransförmåga och vidareutveckling.

  • Ansvara för budget och ekonomiuppföljning för gruppen

  • Bidra i arbetet med verksamhetsutveckling inom både gruppen samt övergripande inom avdelningen.

  • Operativt driva projektledning i den mån det ryms inom rollen

Du ingår i ledningsgruppen för Sektion Nya Tillgångar och rapporterar till sektionschefen.

Vad vi söker efter

Du är en relationsskapande ledare som involverar, engagerar och utvecklar andra. Du är kommunikativ och lyhörd med förmåga att skapa goda förutsättningar för dialog och samverkan med andra delar av verksamheten likväl som med externa parter. Du har fokus på verksamhetsnytta och resultat och förmåga att förändringsleda för att anpassa verksamheten till nya möjligheter.

Vidare har du:

  • Minst två års dokumenterad chefserfarenhet med ekonomi-, personal- och planeringsansvar

  • Minst fem års erfarenhet inom projektledning

  • God svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har en högskoleutbildning inom exempelvis bygg, väg och vatten. Utbildning inom projektledning är också meriterande.  Har du erfarenhet av arbete inom tillgångsförvaltning ISO 55000 är även detta meriterande.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Rikard Bergström, tfn 08-123 33450. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2023-06-26. Vi ser fram emot din ansökan!

Nyckelord: Projektledning, tillgångsförvaltning, ISO 55000

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb(öppnas i nytt fönster). Du hittar oss också på LinkedIn(öppnas i nytt fönster).

#LI-Hybrid

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

Gruppchef Projekt & Teknik

Trafikförvaltningen, Region Stockholm