teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Härdfysiker - Forsmark

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-03-19

Ansök nu

Härdfysiker - Forsmark

About the job

Vill du vara med och bidra till fossilfri energiproduktion?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi söker nu Härdfysiker till enheten för Härd och Bränsleteknik till Forsmarks Kraftgrupp AB.

Om jobbet

Gruppen ger tekniskt stöd till kraftverkets produktionsenheter inom härd och säkerhetsanalyser. Som härdfysiker kommer du att arbeta med härdberäkning, härddriftplanering och härddimensionering. Det innebär provningar, analyser och uppföljningar av härden.  Rollen kan även innebära utveckling och validering av de metoder och programvaror som används inom området. Du kommer även att delta i projekt relaterade till reaktorfysik. Du kommer också att agera rådgivare till driftorganisationen i deras operativa arbete.

Vi erbjuder ett spännande och intressant arbete där du får vara del av ett kompetent team som värdesätter samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. Vi har förmånen att få arbeta i en stimulerande miljö med en tydlig koppling mellan teori och praktik. Vi löser våra problemställningar tillsammans och lär av varandra. Vi arbetar tätt tillsammans inom gruppen och med våra kollegor på Vattenfall Nuclear and Fuel. Det finns mycket goda förutsättningar att vidareutvecklas i rollen som härdfysiker.

För att du ska komma in i rollen på bästa sätt tillämpar vi mentor, där du lär dig verksamheten med hjälp av en erfaren kollega. Då vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden till tjänsten.

Your profile

Om dig

  • Du har en utbildning inom fysik/energi motsvarande civilingenjörsnivå

  • Du uttrycker dig väl muntligt och skriftligt på både svenska och engelska

  • Innehar Körkort B

  • Har du några års arbetserfarenhet inom kärnkraft och/eller processindustri är det starkt meriterande

Som person trivs du att arbeta tillsammans med andra och du lägger stor vikt vid gott samarbete och skapar engagemang och delaktighet. Du har god kommunikativ förmåga och kan leverera analysresultat på ett begripligt och lättförståeligt sätt. I rollen som härdfysiker krävs god analysförmåga för att nå resultat med hög kvalité med fokus på kärnkraftens säkerhetskrav krävs stor noggrannhet.

Additional information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till rekryterande chef Ann-Sofie Gustafsson 073-098 14 68.
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till rekryterare Summer Lovlinger tfn 070-194 56 64

Våra fackliga representanter är: Akademikerna - Hans Lindqvist, Ledarna - Helena Arneberth, SEKO - Conny Nordström, Unionen - Mia Friberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark.

Välkommen med din ansökan senast den 19 mars, 2023.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

 

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

UL trafikerar Forsmark med bussar som har trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Dela detta jobb

Härdfysiker - Forsmark

Vattenfall AB