teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Human Factors/MTO-specialist

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-04-10

Ansök nu

Human Factors/MTO-specialist

About the job

Har du erfarenhet inom MTO i anläggningsutvecklingsprojekt/Human Factors Engineering? Vill du jobba i energibranschen och möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation?

Vattenfall och enheten Säkerhet Väst söker en ny medarbetare inom Human Factors/Människa-Teknik-Organisation (MTO) med placering i Göteborg.

Vi erbjuder dig ett utvecklande och självständigt arbete med stort ansvar för egen planering samt en möjlighet att hjälpa till att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Inom enheten Säkerhet Väst finns idag totalt 17 medarbetare med specialistkompetenser inom Human Factors/MTO och Radiologisk Säkerhet. Vi samarbetar tätt med motsvarande enhet på östkusten inom dessa två kompetensområden. Detta ger goda möjligheter till stöttning samt varierande och utvecklande uppdrag. På de båda enheterna finns idag totalt 16 MTO-specialister.

Som specialist inom Human Factors/MTO på Vattenfall verkar du tillsammans med dina kollegor för att skapa förutsättningar för ett säkert och effektivt arbete inom Vattenfalls olika verksamheter. Vi levererar stöd gällande samspelet mellan människa, teknik och organisation till många olika uppdragsgivare inom Vattenfallkoncernen, exempelvis Ringhals, Forsmark, Svensk Kärnbränslehantering (SKB), stabsfunktioner och vattenkraft.

Arbetsuppgifter
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att arbeta som Human Factors/MTO-specialist vid anläggningsändringar på Ringhals. Genom analyser, kravsättning, verifiering och validering beaktar du samspelet människa-teknik-organisation vid olika typer av förändringar i våra verksamheter. Exempelvis kan arbetet innebära medverkan i projekt med påverkan på operatörsgränssnittet i kontrollrum för kärnkraftverk, där ditt arbete säkerställer att operatörerna får en tillfredsställande digital och fysisk arbetsmiljö.

Du får också möjlighet att jobba inom områden som t.ex. händelseutredning, säkerhetskultur, organisations- och processutveckling, erfarenhetsåterföring samt utbildning, då dessa också ligger under Human Factors/MTO. Variationen i arbetsuppgifter påverkas av ditt intresse, din kunskap och organisationens behov. I vissa uppdrag kommer du att vara uppdragsansvarig med ansvar för bland annat framdrift och tidsuppföljning och i andra uppdrag kommer du att delta i projekt som leds av andra.

Your profile

  • Akademisk utbildning inom relevant område för Human Factors/MTO, exempelvis:

    • Civilingenjör/ingenjör med inriktning teknisk design, Human Factors eller liknande

    • Master/Magister inom kognitionsvetenskap eller psykologi

  • Yrkeserfarenenhet specifikt kopplat till huvudsakliga arbetsuppgifter beskrivna ovan (Human Factors Engineering/Design)

  • B-körkort

Meriterande

  • Yrkeserfarenhet från övriga Human Factors/MTO-området

  • Utbildning/erfarenhet inom intervjuteknik och andra metoder för datainsamling

  • Erfarenhet från komplex verksamhet med höga säkerhetskrav

Vi välkomnar sökanden både från kärnkrafts-/energibranschen och från andra branscher!

Vi söker dig som är van vid att hantera komplexa frågor och tycker om att ta dig an komplicerade problem. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver effektivt de uppdrag du och dina kollegor är engagerade i. Du förväntas vidare ha god kommunikativ förmåga, god samarbetsförmåga och lätt för att skapa relationer och förtroende. Du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.  Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här

Additional information

Du kommer att ingå i ett team som värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en stark gemenskap. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra discipliner.

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv. 

Placeringsort: Göteborg. Resor, framförallt till Ringhals, ingår som en naturlig del av tjänsten.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef; Anna Fermvik Neander, 072 – 715 09 46. För information om rekryteringsprocessen kontakta Ann Nilsson 070-218 77 90.

Fackliga representanter är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel 08-739 50 00. 

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 10 april 2023. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan till sista dagen.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.

About the company

Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetenscenter för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka för Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.

Dela detta jobb

Human Factors/MTO-specialist

Vattenfall AB