teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ingenjör Mekanikkonstruktör, Vattenfall Services

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-10-31

Ansök nu

Ingenjör Mekanikkonstruktör, Vattenfall Services

Vill du vara en del av Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet? Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar elnätet och är en viktig del i arbetet med att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi fler duktiga och engagerade medarbetare! Därför förstärker vi nu vår verksamhet med fler Mekanikkonstruktörer. 

Är det dig vi söker när vi nu rekryterar en Ingenjör Mekanikkonstruktör? 

Vad gör en hos oss? 

Våra kunder finns inom energi- och nätbolag, industrier, infrastrukturbolag, fastighetsbolag samt entreprenadbolag. Tjänsten innebär att du ska designa stålkonstruktion till ställverksanläggningar 10–400 kV Vilket kan innebära både nybyggnations- och underhållsprojekt i nätstationer. Vi jobbar i Autodesk Inventor (3D) och AutoCad  (2D).  

Vattenfall Services arbetar bland annat med service och underhåll av kommunikations- och kontrollansläggningsutrustning på distributions-, region- och stamnätet. Som mekanikkonstruktör hos oss kommer du arbeta med konstruktion i projekt av varierande storlek. Arbetet innefattar allt från renritning och uppdatering av dokumentation till nybyggnationer. 

Här är exempel på arbetsuppgifter/ansvar som kan komma att ingå beroende på vilken teknisk erfarenhet du har idag: 

 • Anläggningskonstruktion i CAD-miljö/ Konstruktionsanpassningar 

 • Bygglovshandlingar för ställverks- och kontrollbyggnad 

 • Markunderlag för placering av fundament, kablar, rör, jordlina etc. 

 • Konstruktionsunderlag för stål och fundament. 

 • Kontroll och renritning av befintliga ritningar 

 • Vid behov anta roll som konstruktionsledare för projekt 

 • Vara teknikstöd i projekt och räkna på anbud. 

Your profile

Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss. Men vi ser gärna att du redan har: 

 • Högskoleingenjörsexamen exempelvis inom maskinteknik, byggteknik eller väg- och vatten eller motsvarande arbetslivserfarenhet. 

 • Några års arbetslivserfarenhet av stålkonstruktion  

 • Goda kunskaper i CAD 

 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift 

Meriterande är: 

 • Erfarenhet av arbete med elkraftsanläggningar 10–400 kV 

 • Kunskaper om hållfastighet beräkningar 

 • Vikt minimering av stålkonstruktioner  

 • Erfarenhet av kostnadskalkyler och anbud 

 • Erfarenhet från byggbranschen så som framtagande av ritningar för byggnader, ventilationslösningar 

 • Erfarenhet av markritningar så som höjdsättning, vägar och planer, dränering mm 

 • Erfarenhet av konstruktion i Autodesk Inventor och/eller AutoCad 

 • Erfarenhet av Autodesk Vault 

Vi söker en erfaren konstruktör som gärna axlar ett större ansvar. För dig kommer det naturligt att skapa relationer, både med intern och externa aktörer, och du delar gärna med dig av dina erfarenheter. Du är en initiativtagande person som har ett strukturerat arbetssätt samt är flexibel och anpassar dig lätt till nya förutsättningar. 

Additional information

Vi erbjuder 
Vi ger dig möjligheten och friheten att styra din tid mot konkreta mål i en företagskultur som präglas av entreprenörsanda. Hos oss är självständighet samt resultatorientering nyckelbegrepp. Vi erbjuder även stora möjligheter till att bygga och bredda din kompetens tillsammans med hjälpsamma och branschkunniga medarbetare. Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här: Dina kollegor - Vattenfall SE   

Placeringsort 
Vi söker nya medarbetare över stora delar av Sverige. Följande orter exempel på stationering: Umeå, Luleå, Trollhättan, Uppsala, Halmstad, Motala eller Stockholmsregionen. Fler orter skulle kunna vara möjliga, vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan! 

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chefer:  Södra Sverige: Axel Lindblom, 070-254 72 07 eller Norra Sverige: Josefine Mettävainio Pettersson, 070-609 37 68. 

För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Ida Fågelqvist, 070-048 76 82.  

Fackliga representanter för denna tjänst är Gunilla Eriksson Unionen, Massimo Bresnik SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna.  Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning  

Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 31 oktober 2023! Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! 

Vi ser fram emot din ansökan! 

About the company

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på: Byggnation och konsultation - Vattenfall Services 

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!  

Följ oss gärna! 

Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB 

Instagram – Vattenfallservice 

Dela detta jobb

Ingenjör Mekanikkonstruktör, Vattenfall Services

Vattenfall AB