teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kontrollanläggningsingenjör, Mellansverige

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-04-10

Ansök nu

Kontrollanläggningsingenjör, Mellansverige

About the job

Vill du vara en del av Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet? Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar elnätet och är en viktig del i arbetet med att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi fler duktiga och engagerade medarbetare! Därför förstärker vi nu vår verksamhet med fler Ingenjörer, i hela Sverige! Exempel på placeringsorter: Norrköping, Uppsala, Stockholm, Norrtälje eller Östhammar.

Vill du ha ett varierande arbete med både dagar ute i fält samt på kontoret? Är det dig vi söker när vi nu rekryterar Ingenjörer inom Elkraft?

Vad gör en Kontrollanläggningsingenjör inom Elkraft hos oss?

Våra kunder finns inom energi- och nätbolag, industrier, infrastrukturbolag, fastighetsbolag samt entreprenadbolag. Tjänsten innebär att du ska designa eldistributionsnät, både nybyggnations- och underhållsprojekt på friledningsnät, jordkabelnät samt i nätstationer.

Som kontrollanläggningsingenjör på vår avdelning är ditt tekniska fokus inom kontrollanläggningssystem som används i elkraftsanläggningar för eldistribution och industriell verksamhet. Här är exempel på arbetsuppgifter/ansvar som kan komma att ingå beroende på vilken teknisk erfarenhet du har idag:

 • Underhållsprovning av reläskydd

 • Idrifttagning, konfigurering och provning av elanläggningar/kontrollanläggningar

 • Felsökning och reläomställningar

 • Arbete med fjärr- och övrig stationsutrustning

 • Jordtagsmätning, starkströmsmetoden

 • Vid behov anta en roll som ledare för mindre projekt inom ditt teknikområde.

Your profile

Vi söker dig som är analytisk och som gillar att lösa komplexa problem, för dig är ingenting omöjligt! Du är väl insatt inom området och vill gärna dela med dig av dina kunskaper till dina kollegor. Att ta dig an en uppgift och självständigt komma i mål är en självklarhet för dig samtidigt som du inte har några problem med att involvera andra eller be om hjälp för att klara uppgiften. Eftersom arbetet innehåller komplexa frågor vill vi även att du är strukturerad i ditt arbetssätt.

Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss. Men vi ser gärna att du redan har:

 • Flera års arbetslivserfarenhet av elkraftsanläggningar, schemaläsning, konfigurering av reläskydd

 • En eftergymnasial elkraftsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom elkraft

 • Mycket bra IT- och datorvana

 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

 • B-körkort är ett krav

Meriterande är:

 • Erfarenhet av arbete med elkraftsanläggningar 20-400 kV

 • Kunskap om reläskyddsfilosofi, konfigurering samt erfarenhet av CAD-baserad miljö

 • Erfarenhet av SDH/PDH, optofiber, radio, IEC61850, IP-nätverk, fjärrkontroll- och kontrollutrustning, gärna med fjärrkontroller (RTU).

 • Erfarenhet av att vara mentor till juniora kontrollanläggningsingenjörer

Additional information

Vi erbjuder
Vi ger dig möjligheten och friheten att styra din tid mot konkreta mål i en företagskultur som präglas av entreprenörsanda. Hos oss är självständighet samt resultatorientering nyckelbegrepp. Vi erbjuder även stora möjligheter till att bygga och bredda din kompetens tillsammans med hjälpsamma och branschkunniga medarbetare. Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här: Dina kollegor - Vattenfall SE  

Placeringsort
Vi söker nya medarbetare över stora delar av Sverige. För Mellansverige är följande orter exempel på stationeringNorrköping, Uppsala, Stockholm, Norrtälje eller Östhammar. Fler orter skulle kunna vara möjliga, vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan!

För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Ida Fågelqvist, 070-048 76 82. 

Fackliga representanter för denna tjänst är Anders Sundqvist Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna.  Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning 

Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 10 april 2023! Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats! 

Följ oss gärna!

Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB

Instagram – Vattenfallservices

About the company

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på: Byggnation och konsultation - Vattenfall Services

Dela detta jobb

Kontrollanläggningsingenjör, Mellansverige

Vattenfall AB