teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kontrollanläggningsingenjör - Småland, Skåne och Västra Götaland

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-06-14

Ansök nu

Kontrollanläggningsingenjör - Småland, Skåne och Västra Götaland

About the job

Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi Kontrollanläggningsingenjör som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället. 

Nu söker vi förstärkning till vår teknikavdelning i södra Sverige och rekryterar därför Kontrollanläggningsingenjörer! 
Vi söker dig som motiveras av att arbeta med komplexa frågor och trivs med en stabil och strukturerad arbetsmiljö som har goda utvecklingsmöjligheter, där du kan växa i din yrkesroll.

Vi har inom företaget ca 170 ingenjörer spridda i hela landet vilket ger tillgång till en mycket stor kompetensbas. Vi arbetar aktivt med interna utbildningar för att bredda och fördjupa kompetensen hos våra medarbetare. Hos oss får du möjlighet att arbeta med all förekommande kontrollutrustning, på alla spänningsnivåer, från 0,4kV till 400kV.

Exempel på förkommande arbetsuppgifter för rollen

 • Underhållsprovning av reläskydd

 • Idrifttagning, konfigurering och provning av kontrollanläggningar

 • Felsökning och reläomställningar

 • Arbete med fjärrkontroller och övrig stationsutrustning.

 • Mindre konstruktionsanpassningar i samband med idrifttagningar.

Your profile

Vårt arbetssätt präglas av frihet under ansvar och som person drivs du därför av att ta dig an utmaningar, lösa problem och nå uppsatta mål. Eftersom du kommer ha kontakt med både interna och externa kontakter söker vi dig som är serviceorienterad och tycker om att arbeta både på egen hand och i nära samarbete med kollegor. Säkerheten är alltid i fokus då vi arbetar i potentiellt farliga miljöer.

Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss men vi önskar att du redan har:

 • Eftergymnasial elkraftsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom elkraft

 • Några års arbetserfarenhet inom elkraft är meriterande

 • Kunskap om elkraftanläggningar är ett krav, särskilt meriterande är om du arbetat med kontrollanläggningar inom 130-400 kV.

 • Kunskap om reläskydd är ett krav

 • Kunskap om reläskyddskonfigurering är meriterande

 • God datorvana

 • B-körkort är ett krav

 • Flytande svenska i tal och skrift är ett krav. Goda kunskaper i engelska är meriterande.

Resor i tjänsten kan förkomma som en del av ditt arbete, oftast över dagen men resor med övernattning förekommer i mindre omfattning.

Additional information

Vi erbjuder   
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!  

Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.  

Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här: Dina kollegor - Vattenfall SE    

Nyfiken på att följa vår vardag?  Följs oss på sociala medier! 
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB   
Instagram – Vattenfallservices   

Placeringsort
I första hand söker vi efter någon till Borås, Göteborg, Hässleholm, Karlstad, Skövde, Säffle, Trollhättan eller Växjö. Eftersom vi verkar över en större geografi och därför kan fler orter bli möjliga stationeringsorter, beroende på kandidat kan även hemstationering blir möjligt.

Kontakt   
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chef Anders Isaksson, 072-212 54 11. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Berivan Bozan, 070-002 67 78, eller Malin Malmsten, 073-597 73 71.

Fackliga representanter för denna tjänst är Gunilla Eriksson Unionen, Massimo Bresnik SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00   

Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2023!  Vi tillämpar löpande urval, tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.  

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.   

Dela detta jobb

Kontrollanläggningsingenjör - Småland, Skåne och Västra Götaland

Vattenfall AB