teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kraftsystemspecialist lokalnät

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-11

Ansök nu

Kraftsystemspecialist lokalnät

About the job

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Är du en av våra framtida medarbetare? Vi söker erfarna lokalnätspecialister som vill vara med och påverka utvecklingen mot en fossilfri framtid!

En unik möjlighet att söka ett av branschens viktigaste och mest spännande jobb. Vi på Vattenfall Eldistribution söker dig som vill jobba i framkant med att möjliggöra pågående energiomställning och ny våg av elektrifiering. Som lokalnätspecialist inom Projektteknik lovar vi att du kommer utmanas i spännande och komplexa frågeställningar med uppdraget att säkerställa ett framtida elnät med rätt utformning. Vårt nät kommer att ställas inför nya utmaningar med anslutningar av fossilfri produktion och en ökad elektrifiering. Är det du som kommer att göra det möjligt?

Vi kompletterar nu vår regionnätskompetens inom avdelningen Projektteknik med medarbetare till Luleå och Umeå som kommer att arbeta riktat mot lokalnätsfrågor.

Som Kraftsystemspecialist lokalnät kommer du att vara del av en avdelning med engagerade, välmotiverade och kunniga kraftsystemspecialister som dagligen säkerställer att våra investeringar ger oss bästa möjliga förutsättningar att vara Sveriges ledande elnätsföretag. Vi erbjuder dig en mycket spännande och utmanande möjlighet, att med din kompetens och erfarenhet, medverka till  Vattenfall Eldistributions resa mot en fossilfri framtid.

Vår avdelning består idag av kraftsystemspecialister inom regionnät; kontrollanläggning, primärapparater, luftledning, kabel, jordning samt fastighetsutveckling och utgör den anläggningstekniska specialistkompetensen för Vattenfall Eldistributions elnät. Medarbetarna ansvarar operativt för att tekniska krav efterlevs vid planering och genomförande av anläggningsinvesteringar. Vi omsätter anläggningsstrategier, drifterfarenheter och utvecklingsprojekt till faktiska standardiserade lösningar som ska implementeras i verksamheten. Medarbetarna utför huvuddelen av sitt arbete i våra anläggningsprojekt som är organiserade i program.

Vi kompletterar nu avdelningen Projektteknik med specialistkompetens inom lokalnät.

Du kommer att

Som Kraftsystemspecialist lokalnät är ditt huvudsakliga ansvar att stå för specialistkompetens till lokalnätsprojekt i investeringsverksamheten, vilket innebär att vara teknisk kompetens i våra projekt.

Dina främsta arbetsuppgifter är följande:

 • Säkerställa kvaliteten på de nya anläggningarna

 • Bidra till kravställning av anläggningsutformning, både övergripande och projektspecifikt

 • Deltagande och remissinstans vid projektbeskrivningar, förstudier mm

 • Kvalitetssäkra förfrågningsunderlagens tekniska delar

 • Medverka vid anbudsutvärderingar

 • Samverka med övriga avdelningar i projekt.

En del resor ingår i tjänsten, framförallt till de projekt du arbetar med för tillfället.

Your profile

Vi söker dig som har

 • Ingenjörsutbildning inom elkraftteknik på högskole- eller universitetsnivå eller motsvarande kompetens

 • Arbetat med elkraftfrågor i distributionsnätet och är bekant med dess uppbyggnad och funktion.

 • Du kan ha mer generella kunskaper och erfarenheter rörande lokalnät men du kan också vara specialiserad inom något område, t ex luftledning, jordning eller nätstationer/automation

 • Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

 • B-körkort

Förutom de formella kompetenserna vi efterfrågar så lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som person vill fördjupa dig i dina tekniska kunskaper som specialist. Du är ansvarstagande vilket gör att du driver ditt arbete framåt på egen hand och med god kvalitet. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra då du till stor del ingår som del av större projektgrupper.

Meriterande är erfarenhet av projektverksamhet inom branschen eldistribution

Additional information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling.

Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar 

Övrig information

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Kenneth Huss, telefon:+46 70 168 41 97 eller kenneth.huss@vattenfall.com

För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Sabina Eriksson på sabina.eriksson@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson (Ledarna), Anne-Marie Sjöbohm (Akademikerna), Asim Nokic (Unionen) och Ulf Tengman (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00. 

Befattning: Kraftsystemspecialist lokalnät

Placeringsort: Luleå eller Umeå

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 11 juni!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, vänta därför inte till sista dagen med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats. 

Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Dela detta jobb

Kraftsystemspecialist lokalnät

Vattenfall AB