teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kravansvarig tekniska barriärer till SKB

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Kravansvarig tekniska barriärer till SKB

About the job

Tiden är inne.  Tillsammans ska vi bygga ett världsunikt slutförvarssystem.

Bygget av Öresundsbron, flytten av Kiruna eller förbifart Stockholm är några av de största byggprojekten i Sverige. Nu är tiden snart inne att inleda tre stora byggprojekt som ska skydda människor och miljö i 100 000 år.

Vill du arbeta med ett av Sveriges viktigaste miljöskyddsprojekt? Tillsammans med dina kolleger kommer du att bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö.

Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar inom bygg-, konstruktions- och anläggningsarbete. Det ställer höga krav på säkerhetstänkande, samarbetsförmåga och konstruktiva lösningar.

Ditt arbete kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket lång tid. Är du redo för utmaningen?

Nu söker vi en drivande och engagerad operativ beställare!

Här kommer du att arbeta

Avdelning Anläggningsutveckling har i uppgift att ta fram strategier och metoder för omhändertagandet av använt kärnbränsle och drift- och rivningsavfall från de svenska kärnkraftverken. Avdelningen ansvarar för design och utveckling av befintliga och kommande kärntekniska anläggningar och slutförvar. SKB har ansökt om att bygga ett slutförvar för använt kärnbränsle i Forsmark och en inkapslingsanläggning i Oskarshamn.

Enhet Anläggningsutveckling Inkapsling och Kärnbränsleförvaret har i uppdrag att beställa uppförande av och utveckla inkapslingsanläggningen och slutförvaret för använt kärnbränsle. Enheten beställer också den forskning och teknikutveckling som behövs för att säkerställa säkerhet efter förslutning av slutförvaret.

Vad du kommer att göra

Du kommer att arbeta som operativ beställare för tekniska barriärer i slutförvaret för använt kärnbränsle. Tillsammans med övriga kollegor på enheten och forskningsavdelningen utvecklar och fastställer du kravbilden på anläggningen, dess tekniska barriärer och produktionen av dem.

Du kommer även att vara kontaktperson i en del av samarbetet med finska Posiva.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Planera teknikutveckling samordnad med övriga slutförvarssystemet, KBS-3.

  • Beställa utredningar och analyser för utveckling av krav och erforderlig kvalificering inom teknikutvecklingen

  • Vara beställarens representant i genomförandet av Program Kärnbränsleförvaret för den del som omfattar produktion av tekniska barriärer

  • Driva samarbetet med Posiva avseende tekniska barriärer

Your profile

Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen alternativt högskoleingenjör, med lång relevant erfarenhet.

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet från arbete med tekniskt komplexa kravbilder

  • erfarenhet av stora industri- eller infrastrukturprojekt.

  • kunskap om SKB:s slutförvarssystem för använt kärnbränsle, KBS-3, samt insikt i samspel mellan teknik, säkerhet och byggverksamhet

  • har förståelse för analyser av säkerhet efter förslutning för geologisk slutförvaring av radioaktivt avfall och kunskaper om bentonitmaterial

Eftersom arbetet medför många interna och externa kontakter behöver du ha god social förmåga och se värdet av gott samarbete med andra. Du är ansvarstagande och kan självständigt planera, organisera och prioritera ditt arbete för att driva det framåt. Vi ser också att du har en god analytisk förmåga där du väger samman olika typer av hänsynstaganden och kan se på frågor i ett större perspektiv.

I tjänsten ingår resor mellan dessa orter, liksom övriga tjänsteresor. Körkort B är ett krav. SKB:s ledningssystem är på svenska varför även tillräckligt goda kunskaper i svenska språket är ett krav.

Additional information

Varför ska du arbeta hos oss?

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Ingrid Wigstrand, 070-277 09 35

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Anders Nielsen 070-078 68 40

Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-61 88 345 och för Ledarna Per Carlsson, 070-325 09 15.

Placeringsort: Östhammar eller Solna

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 31 maj 2023 .

 Urval kan komma att ske löpande, så vänta inte med din ansökan.

Vi ser fram emot din ansökan!

Tiden är inne. Tillsammans tar vi hand om framtiden.

Dela detta jobb

Kravansvarig tekniska barriärer till SKB

Vattenfall AB