teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Laboratoriechef till VA SYD

Ansök nu

Laboratoriechef till VA SYD

Vill du leda och utveckla laboratorieverksamheten på VA SYD för att möta samhällets utmaningar inom vattenområdet? Du ska du läsa vidare - vi söker en kvalitetsmedveten och engagerad laboratoriechef!

Din kommande roll

Vår ackrediterade laboratorieenheten servar hela VA SYD med laboratorietjänster och provtagning inom bland annat dricksvatten och avloppsvatten. Rollen som laboratoriechef innebär att leda och säkerställa långsiktigheten i en verksamhet i förändring och samtidigt upprätthålla kvalitet i den löpande driften. Ansvarsområdena som exempelvis ingår är:

 • personalansvar och arbetsmiljöansvar för 9 medarbetare inom enhetsövergripande gruppen Stöd & Kvalitet, som inkluderar gruppchefer, provtagare, kvalitetsansvarig, verksamhetssamordnare och systemförvaltare

 • ansvar för att utveckla verksamheten och med enhetens 30 medarbetare

 • att driva arbetet i Laboratorieenhetens ledningsgrupp samt bidra i arbetet i Produktionsavdelningens övergripande ledningsgrupp, dit enheten organisatoriskt tillhör

 • ansvar för budget och investeringar; inköp samt prissättning av analyser och provtagning

 • ansvar för efterlevnad av kvalitetssystemet och handläggning av avvikelser, samt vara ställföreträdande kvalitetsansvarig

 • omvärldsbevakning för att utveckla verksamheten och möta kundernas behov

Vi erbjuder

Laboratorieenheten består av tre laboratorier i Lund och Malmö. Dessa är ackrediterade enligt kvalitetsledningssystemet ISO 17025. Inom verksamheten pågår utvecklingsarbete för samverkan för ökad kapacitet och ökad omsättning, teknikutveckling inom exempelvis ökad digital kvalitetsmätning och anpassning inför nya lagkrav på läkemedelsrening. Vi behöver även öka resiliensen i våra laboratorier, vi är en del i samhällets beredskapsförmåga och det civila försvaret och ska ha förmåga att upprätthålla dricksvattenförsörjning under såväl kris som krig. Enhetens arbete innefattar många kontaktytor inom och utanför VA SYD, exempelvis med andra VA-organisationer och laboratorier inom andra företag eller på universitet. Inom enheten drivs utvecklingsprojekt med målet att möta framtidens krav på analyser inom VA-branschen. Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Rollen är placerad på vårt laboratorie vid Bulltofta vattenverk i Malmö. 

Vem är du?

Vi söker dig som leder efter vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Som ledare har du ett tillitsbaserat och coachande ledarskap och är trygg i chefsrollen. Som person har du en positiv lösningsorienterad inställning, med service och affärsmässighet i fokus mot kollegor och kunder och möter enhetens behov av stöd och ledning med en utvecklingsinriktad och positiv kultur.

Dina erfarenheter

Du som söker har:

 • högskoleutbildning som ingenjör eller inom naturvetenskap

 • flerårig erfarenhet av att leda medarbetare, gärna inom laboratorie-, process- eller läkemedelsindustri, då fokus i vår drift ligger på att utveckla våra nuvarande processer

 • erfarenhet av att arbeta i en ledningsgrupp

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030

 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025

 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025

 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025

 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030

 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. 

VA SYD bedriver samhällsviktig verksamhet och ställer därför höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande hos våra medarbetare. En del av våra tjänster är säkerhetsklassade, det innebär att du som sökande eventuellt behöver gå igenom en säkerhetsprövning innan anställning enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585). Vissa av våra anställningar kan även innebära en krigsplacering.

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Dela detta jobb

Laboratoriechef till VA SYD

VA SYD