teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Materials Engineer Nyköping

Ort
Utgår

2023-06-08

Ansök nu

Materials Engineer Nyköping

Till Element söker vi Materials Engineer/ Projektledare till vår verksamhet i Nyköping.

Som Materials Engineer hos oss har du en central roll genom hela vårt flöde, genom att hålla ihop våra projekt från kundbehov till leverans av provningsrapport.  Arbetet innebär att ansvara för materialprovningsprojekt, där de provade och utvärderade materialen används för plaströrslösningar inom vatten-, gas- och värmedistribution. Genom Elements tjänster hjälper vi kunder över hela världen att säkerställa att deras material och produkter har rätt egenskaper och snabbt kan komma ut på marknaden.

Du kommer tillhöra en grupp med projektledare och ingenjörer som arbetar nära både laboratorium och säljavdelning. Vi tror på öppna och långsiktiga kundrelationer och i tjänsten kan resor till kunder, industrievent och konferenser förekomma. I och med att du kommer besitta både specialistkunskap och ha god överblick över verksamheten, är du en viktig del av vårt kvalitets- och förbättringsarbete.
Verksamheten är i en expansiv fas och vi ser goda möjligheter att kunna vara med att påverka samt utveckla både arbetsplatsen och dina arbetsuppgifter. Arbetet kan ske delvis på distans men vi värdesätter den personliga kontakten och att mötas fysiskt på arbetsplatsen ett par dagar i veckan.

Arbetsuppgifter:

 • ta emot kundförfrågningar

 • tolka standarder

 • skapa offerter

 • designa provprogram

 • analysera utfall och skriva slutrapport

 • ansvara för materialprovningsprojekt

Kvalifikationer:

 • har en högskole- eller universitetsutbildning med inriktning materialvetenskap, polymera material, kemi alt  relevant arbetslivserfarenhet inom området

 • är analytisk 

 • har god planerings- och samarbetsförmåga

 • är självständig i ditt arbete

 • trivs med att utveckla och underhålla långsiktiga affärsrelationer i en internationell miljö

För med information, kontakta Site Manager Hans Carlstedt 0734 464766

Om Element

Element är ett av de snabbast växande test-, kalibrering - och certifieringsföretagen i världen. Globalt har vi mer än 7500 briljanta kollegor i 200 städer och i 30 länder. Tillsammans delar vi ett ambitiöst syfte att ”Göra morgondagen säkrare än idag”.

Där bristfällighet inte är ett alternativ hjälper vi kunderna att se till att deras produkter, material, processer och tjänster är säkra, kompatibla och ändamålsenliga. Från tidig forskning och utveckling, genom komplexa godkännandeflöden och fram till produktion, stödjer våra forskare, ingenjörer och tekniker våra kunder för att uppnå säkerhet, produktkvalitet, hållbara resultat och marknadsandelar.

Vi är stolta över vår globala räckvidd, men du kommer även märka av den familjära känslan av att vara en del av ett mindre företag på Element. Vi ger dig möjlighet att ta ansvar för din karriär och belönas med utveckling.

Företag över hela världen är beroende av vår kompetens, uppmärksamhet på detaljer och den absoluta noggrannheten som finns i vårt arbete. Den roll vi har i att skapa en säkrare värld är mycket större än ett enskild företag.

På Element är vi alltid stolta över att sätta våra medarbetare i första rummet. Vi är en arbetsgivare med lika möjligheter som ser mångfald och integration som grundläggande för vår vision att bli "världens mest betrodda testpartner".

Alla kandidater med lämpliga kvalifikationer kommer att beaktas för anställning på grundval av objektiva arbetsrelaterade kriterier och utan hänsyn till följande: ålder, funktionshinder, etniskt ursprung, kön, civilstånd, ras, religion, ansvar för anhöriga, sexuell läggning eller könsidentitet eller andra egenskaper i enlighet med gällande lagar.

Mer information om Element Materialteknik och mätteknik: Provning, utredningar, kalibrering och utbildning | Element

Dela detta jobb

Materials Engineer Nyköping

Element Metech AB