teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Nyexade ingenjörer sökes till NeXT generation Nuclear

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-04-02

Ansök nu

Nyexade ingenjörer sökes till NeXT generation Nuclear

About the job

Är du nyfiken på kärnkraft och vill bidra till ett fossilfritt liv inom en generation?

Vattenfall Fuel, Engineering & Projects (FE&P) stöttar med kompetens både internt och externt i kärnkraftsfrågor och hos oss får du möjlighet att bidra till att säkra Sveriges elförsörjning både idag och i framtiden. Vi har även ett uppdrag att förse våra kärnkraftverk med kärnbränsle.

I en stor satsning söker vi nu 12 ingenjörer som är i början av sina karriärer och vill arbeta inom områdena SäkerhetsanalysLicensiering eller Avfall och avveckling. Satsningen kallar vi NeXT generation Nuclear.

Som anställd inom NeXT kommer du få arbeta tillsammans med faddrar i uppdrag åt våra samverkanspartners (kärnkraftverken i Vattenfalls ägo, avvecklingsverksamheten och slutförvaret) och i intressanta utvecklingsuppdrag. Du kommer dessutom få ta del av ett omfattande utbildningsprogram designat för att snabbt lära dig allt du behöver veta för att komma igång inom branschen.

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Därför vill vi skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

Dina arbetsuppgifter
Vårt arbete innebär uppgifter med stor bredd och variation och vi är involverade hela vägen från kärnkraftsproduktion till slutförvar. Vi arbetar ofta i team över olika områden för att hitta innovativa och effektiva lösningar till våra uppdragsgivare. Du bör gilla att kombinera eget analytiskt arbete med tekniska diskussioner för att tillsammans arbeta fram helhetslösningar.

Vi kommer para ihop dig med en annan nyanställd för att tillsammans starta er resa med en gemensam fadder. Du kommer börja som analytiker/utredare och på sikt utvecklas till teknisk ledare och/eller teknisk expert i allt från mindre uppdrag till stora projekt. Du kommer tillsammans med andra leda eller delta i frågeställningar kopplade till säkerhetsanalyslicensiering eller avfall och avveckling.

Hos oss försöker vi arbeta tillsammans för att just dina styrkor ska komma till sin rätt. Vi arbetar mycket med erfarenhetsåterföring, bland annat genom deltagande i projekt, olika forum och mentorskap. Vi värdesätter nyfikenhet och diskussioner för lärande och kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och hur de passar in i våra team.

Your profile

Vi ser i första hand att du har en relevant teknisk högskoleutbildning, exempelvis en civilingenjörsutbildning, som du kommer avsluta under våren 2023.

Vidare bör du:

  • Vara kreativ, lösningsfokuserad och ha förmåga att se helheten baserat på stora mängder teknisk information

  • Vara en fena på rapportskrivande

  • Gilla att jobba tillsammans med andra för att lösa tekniska problem

  • Ha god förmåga att uttrycka sig på svenska både i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska

Sökande till grupperna Licensiering och Avfall och avveckling bör ha följande egenskaper:

  • Lätt för att läsa och förstå komplicerad text

  • Förmåga att hålla många saker i huvudet och ha ett systemtänk

  • Grundläggande kunskaper om kärnkraft eller kravhantering (meriterande)

Sökande till gruppen Säkerhetsanalys bör ha följande egenskaper:

  • Ett intresse för numeriska beräkningar och dess tillämpning

  • Ett intresse för fysik och ingenjörsvetenskap, gärna med tonvikt mot fluidmekanik och termodynamik

  • Grundläggande Linuxkunskaper (meriterande)

Du måste inte uppfylla egenskaperna för alla tre områden för att söka. Ange gärna i din ansökan vilket av de tre områdena du helst inriktar dig mot (flera får anges men rangordna i så fall dessa). Under intervjuerna kommer vi hjälpa dig att avgöra vilket område du skulle passa bäst inom.

Additional information

Placeringsorter är i första hand Solna, Göteborg, Uppsala, eller Västerås men även andra kontor där Vattenfall har verksamhet kan vara aktuella. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan. I tjänsten förekommer resor, i vissa fall med övernattning.

För mer information om tjänsternas tekniska innehåll kontakta funktionsområdesansvariga:

Säkerhetsanalys: Michael Söderström (michael.soderstrom@vattenfall.com).

Licensiering: Torsten Engström (torsten.engstroem@vattenfall.com).

Avfall och avveckling: Ylva-Li Lindh (ylva-li.lindh@vattenfall.com).

För information om hur det är att arbeta på de olika enheterna kontakta chefer:

Säkerhetsanalys: Emil Boström (emil.bostom@vattenfall.com).

Licensiering och Avfall och avveckling: 

Mari Hård (mari.hard@vattenfall.com ) eller Kerstin Hemmingsson (kerstin.hemmingsson@vattenfall.com).

För information om rekryteringsprocessen eller om du är osäker på vilken tjänst du ska söka, vänligen kontakta rekryterare Carolina Bölander (carolina.bolander@vattenfall.com) eller Izabelle Brohed (izabelle.brohed@vattenfall.com).

Fackliga representanter är Adam Rusch (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 2 april 2023. Urval kan komma att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

About the company

Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom BA Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga av Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bland annat analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla och långsiktigt säkra kompetens inom valda tekniska discipliner. Det är med fokus högkvalitativ leverans och kompetens som FE&P skapar värde för Vattenfall och tryggar en säker och pålitlig elproduktion. Vi arbetar även aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av vår verksamhet. Detta för att vara bland de bästa inom våra områden men även för att nå Vattenfalls mål om att bli fossilfria inom en generation.

Dela detta jobb

Nyexade ingenjörer sökes till NeXT generation Nuclear

Vattenfall AB