teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Risksamordnare

Ort
Kategorier
Utgår

2024-03-12

Ansök nu

Risksamordnare

Trafikförvaltningen , Trafikförvaltningen, Investeringsprojekt

Vill du vara med och bidra till framtidens kollektivtrafik? Vi söker nu flera Risksamordnare som driver riskarbetet inom våra spännande infrastrukturprojekt.

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm. 

Om rollen

I rollen som Risksamordnade stöttar du sektionsledning och projektledare i riskarbetet. Du driver riskarbetet inom projekten och ansvarar för att följa upp och eskalera risker och åtgärder. Då rollen är ny inom avdelningen kommer du vara med och ta fram arbetssätt för risksamordnaren samt anpassa de redan befintliga rutinerna, arbetssätten och mallarna.

Några exempel på arbetsuppgifter:

 • Driva ett systematiskt riskhanteringsarbete genom att sammankalla och genomföra workshops/möten

 • Dokumentera och följa upp risker proaktivt

 • Rapportera status till projektledare och sektionens ledning

 • Följa upp identifierade och beslutade riskåtgärder samt driva arbetet framåt

 • Medverka vid planering och genomförande av granskning av leverantörers riskhantering

Som Risksamordnare jobbar du i projekt inom någon av våra fyra sektioner; Lokalbana Järnväg, Lokalbana spårväg, Buss Pendeltåg & Bytespunkter och Tunnelbana. Du kan läsa mer om våra projekt och sektioner här.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

Ha ett stort intresse för riskanalys och riskhantering och vilja ha ansvaret för att säkerställa att riskarbetet bedrivs på ett strukturerat sätt inom sektionens projekt. Du är tydlig i din kommunikation, lyhörd och har en förmåga att skapa goda relationer.  Då rollen är ny ser vi också att du behöver anpassa dig till nya situationer och skapa en helhetssyn över arbetet.

Krav:

 • Erfarenhet och kunskap av projekt som arbetsform

 • Flera års erfarenhet av riskarbete och risksamordning inom infrastruktur, bygg och anläggning, fordon eller BEST (bana, el, system, tele)

 • Erfarenhet av att ha lett riskarbete i minst två komplexa projekt.

Det är meriterande med:

 • Högskoleutbildning

 • Diplomeringsutbildning eller likvärdigt inom ISO31000

 • Erfarenhet av riskarbete inom offentlig verksamhet

 • Kunskap inom branschens lagar, krav och riktlinjer.

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Åsa Fornstad, tfn 08- 123 338 42. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Anna Papatziamos, tfn 08-123 338 79 eller Perwin Altun, tfn 08-123 334 44. 

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 3 december. Vi ser fram emot din ansökan! 

För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval.

Eventuella arbetsprov kan bli aktuella för tjänsten.

Vissa av tjänsterna är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer då att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb(öppnas i nytt fönster). Du hittar oss också på LinkedIn(öppnas i nytt fönster).

#LI-Hybrid

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

Risksamordnare

Trafikförvaltningen, Region Stockholm