teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Säkerhets- och beredskapssamordnare till Räddningstjänsten

Företag Habo kommun
Ort
Utgår

2023-03-26

Ansök nu

Säkerhets- och beredskapssamordnare till Räddningstjänsten

Arbetsplatsen
Vill du vara med att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Räddningstjänsten i Habo kommun är en organisation under utveckling och vi arbetar med ett brett uppdrag för att bidra till ett tryggt och säkert samhälle.

Räddningstjänstens uppdrag i Habo kommun är att ansvara för det brand- och olycksförebyggande arbetet, operativa insatser, samt samordning av kommunens brottsförebyggande-, säkerhets- och krisberedskapsarbete. Vi har en trivsam arbetsmiljö med drivna medarbetare med olika bakgrund. Räddningstjänsten är en förvaltning i kommunen och har cirka 30 anställda, varav 4 st. är anställda på heltid och resterande som deltidsbrandmän inom det operativa.

Säkerhets- och beredskapssamordnaren rapporterar till kommunens ställföreträdande räddningschef.

Arbetsuppgifter
Vi söker en säkerhets- och beredskapssamordnare för kommunens arbete inom trygghet och säkerhet. Det är en bred tjänst med många olika områden bland annat samordning av kommunens säkerhetsarbete, säkerhetsskydd, brottsförebyggande arbete samt kommunens planering av krisberedskap och civilt försvar. Arbetet sker genom ett vägledande förhållningssätt där du stöttar kommunens chefer och verksamheter inom området trygghet och säkerhet.
Arbetsuppgifterna är både strategiska och operativa.

Arbetet sker i nära samverkan med kommunens förvaltningar och bolag, andra kommuner, Regionen, Länsstyrelsen med flera andra regionala aktörer inom ramen för F-samverkan men också andra statliga myndigheter.

Exempel på arbetsuppgifter är risk- och sårbarhetsanalyser, handlingsprogram, planering och genomföring av krisledningsövningar, ansvara för kommunens skade- och tillbudsrapporteringssystem, ingå i nätverk för beredskapssamordnare i länet, men också operativt genom att ingå i krisledningsorganisationen vid samhällsstörningar. Arbetsuppgifterna kan delvis anpassas efter den rekryterade personens kompetens och intresse.

Kvalifikationer
Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi söker dig med akademisk utbildning eller motsvarande. Meriterande är akademisk utbildning med inriktning mot säkerhet och beredskap, god analytisk förmåga, erfarenhet av projektledning, kontinuitetshantering i offentlig verksamhet, kunskaper och erfarenheter från räddningstjänst/säkerhetsarbete/annan samhällsviktigt verksamhet/totalförsvar eller polis/rättsväsende.

Vi söker dig som är driven och är bra på att motivera andra samt har god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Du har förmågan att arbeta självständigt och kan anpassa dig när förutsättningarna ändras.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass vilket kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen innan anställning. Tjänsten bör kunna krigsplaceras inom Habo kommun.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt offentlighetsprincipen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med chef enligt nedan. Körkort lägst B är ett krav

Rekryteringen av tjänsten sker löpande.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Andra uppgifter
Rekrytering av tjänsten sker löpande.
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2023-03-26
Arbetsgivarens referensnummer: 2023-700

Upplysningar
Gustav Andersson
Stf räddningschef
036-442 82 98

Samuel Nyström
Räddningschef
036-10 70 10

Facklig företrädare når du genom växeln
036-442 80 00

Dela detta jobb

Säkerhets- och beredskapssamordnare till Räddningstjänsten

Habo kommun