teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

SAMORDNARE INOM ELNÄT TILL ENERGIFÖRETAGEN

Företag Eterni Sweden AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-10

Ansök nu

SAMORDNARE INOM ELNÄT TILL ENERGIFÖRETAGEN

Vill du vara med där energiomställningen händer?  

Sveriges energibransch befinner sig mitt i en spännande förändringsresa och våra medlemsföretag arbetar varje dag för att nå Energiföretagen Sveriges vision: ”Hållbar energi för alla, alltid”. Elnätsföretagens roll är avgörande för att omställningen ska lyckas, inte minst för att vi ska kunna bygga ut elsystemet till att producera och distribuera dryga 300 TWh i framtiden.  För att fortsätta elektrifiera Sverige behöver våra elnät byggas ut och användas smartare. Energiföretagen Sverige söker dig som vill driva frågor kring elnätets utveckling.

 Arbetsuppgifter

Du kommer att vara sammanhållande i arbetet med de stora förändringarna som våra medlemsföretag, Sveriges elnätbolag, behöver ta sig an. I arbetet ingår följande områden:  

  • Arbeta med medlemsföretag i arbetsgrupper för att påverka införandet av EU-reglering inom efterfrågeflexibilitet och nätutvecklingsplaner

  • Vara sammanhållande i Eldistributionsrådet, där de viktigaste utvecklingsområdena inom elnät avhandlas

  • Kommunicera och bidra i påverkansaktiviteter, kring exempelvis ny nationell reglering som berör elnät      

  • Bidra i existerande och nya utbildningar riktade mot elnätsföretagen

  • Följa forskning och utveckling inom området

Kvalifikationer  

Tjänsten är en möjlighet för dig som drivs av utveckling, som har förmåga att kommunicera och som vill bidra till energiomställningen genom ett mer hållbart energisystem i Sverige. För rollen behöver du akademisk utbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet inom energisystemfrågor. Vi tror att du har minst 5 års erfarenhet av arbete inom energibranschen, kanske som affärsutvecklare, nätplanerare, analytiker eller ingenjör.  Du har ett strategiskt perspektiv och är bra på att prioritera. Samarbetsförmåga är viktigt eftersom arbetet innebär omfattande samarbeten med flera kompetenser internt inom branschföreningen såväl som med våra medlemsföretag.  Du inger förtroende i dina kontakter och söker lösningar även med dem som har andra uppfattningar än du själv. Du är intresserad av att följa politiken inom ansvarsområdet och ser möjligheterna till påverkan.

 Om Energiföretagen Sverige

 I vårt moderna samhälle ska vi kunna förvänta oss att energin är tillgänglig när vi behöver den, årets alla dagar, dygnets alla timmar. Vi vill att den energi vi använder ska ha så liten påverkan på klimat och miljö som det är möjligt. Svensk, klimatsmart energi är nyckeln till ett hållbart samhälle. Energiföretagen Sverige är branschorganisationen som samlar Sveriges energiföretag och skapar rätt förutsättningar så att de kan fortsätta leverera hållbar energi till alla, alltid.   

Varmt välkommen din ansökan!

Dela detta jobb

SAMORDNARE INOM ELNÄT TILL ENERGIFÖRETAGEN

Eterni Sweden AB