teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Solenergitekniker till utbildningsuppdrag

Ort
Kategorier
Utgår

2023-03-26

Ansök nu

Solenergitekniker till utbildningsuppdrag

Erbjudande

På Marinkraft arbetar vi med rekrytering, bemanning och utbildning. För att matcha arbetsmarknadens behov av solenergitekniker söker vi nu utbildare som besitter gedigen kunskap inom solenergi / solkraft. Utbildningen hålls mestadels på distans vilket innebär att det inte spelar någon roll var i Sverige du bor och v i ser det som en fördel om du arbetar aktivt med solcellsanläggningar, solkraft i annan form eller som solenergitekniker.

Som utbildare har du möjlighet att själv utvecklas, göra ditt företag synligt för nästa generations solenergitekniker och hitta nya kommande kollegor!

Vem är du?

Du är nyfiken och ansvarsfull. Du kanske har utbildat tidigare eller funderat på att börja utbilda eftersom du växer av att se andra lyckas och utvecklas i ditt sällskap. Du lyssnar in och är villig att förändra för att förbättra.

Du besitter relevanta kunskaper och utbildningar och har egna arbetserfarenheter inom solcellsanläggningar för att kunna kvalitetssäkra inom dessa ämnen.

Om uppdraget

Marinkraft driver dels egna utbildningar och är samarbetspartners till stora utbildningssamordnare så som TUC, Hermods, Nercia, Arena med flera. Marinkrafts roll i dessa samarbeten är att tillhandahålla kompetens och det är där du kommer in.

Du kommer att leda och driva dina kurser, skapa kursmaterial som följer de kursplaner som finns. Du har gott stöd i utbildningsledaren för respektive kurs och i oss på Marinkraft vad gäller utbildningsförfarandet. Har du eget företag kan du välja att fakturera. Har du inte eget företag utgår en fast timersättning.

Vi är ett litet och nyfiket företag som växer och som är måna om våra konsulter, kunder, kandidater, studenter och medarbetare. Vi är effektiva och drivna. Vi söker hela tiden synergier i våra befintliga verksamheter vilket ger nya möjligheter.

På Marinkraft har vi filosofin att du är bra på det du tycker är roligt därför strävar vi hela tiden efter "rätt person på rätt plats".

För att lyckas i rollen behöver du ha följande personliga egenskaper:

  • Strukturerad, du har färdigheter inom planering och organisering.

  • God social förmåga, vilket gett dig ett brett kontaktnät inom branschen.

  • Samarbetsförmåga, vilket gör att du arbetar bra med andra människor, framförallt kan du relatera till andra på ett lyhört sätt. Du besitter förmågan att lyssna och kommunicera.

Kursens huvudsakliga mål

Kursen ska ge den studerande en överblick av energisystemområdet. Från det större elsystemet ner till enskilda fastighetsenergisystem. Detta innefattar kunskaper för fastigheters energisystem och energibalans och hur de påverkas av installation av en solcellsanläggning.

Kursen ska vidare ge de studerande kunskaper och färdigheter inom solcellsteknik och solcellsanläggningar, kunna tolka och läsa datablad och dokumentation.

Vidare ger kursen kunskaper om olika leverantörers produkter såsom exempel på paneler, växelriktare, montagematerial, batterier och EV-charger.

Kursen ger de studerande färdigheter i styrning och sammansättning av hela solcellsanläggningar inklusive batterier och EV-charger.

Detta innefattar fördjupande kunskaper om systemsortiment samt placering och dimensionering av solcellsanläggningar och vad som är viktigast ur ett kvalitetsperspektiv för att säkerställa att hållbara och långsiktiga installationer och kompetenser inom besiktningspunkter för solenergianläggningar.

Kursen innehåller:

  • Energisystem och energibalans

  • Solcellsteknik

  • Dokumentation och datablad

  • Produktkunskap

  • Styrning och sammansättning

  • Dimensionering

  • Besiktningspunkter för solenergianläggningar

Utbildningen hålls mellan vecka 18-25 med en platsträff i Västerås.

Studietakt 50% med 3 timmars schemalagd föreläsning per vecka.

Studieplattform i Teams.

Ansökningsförande

Efter intervju och teamsmöte med vår utbildningschef kan du komma att bli ombedd att göra ett litet utbildningsprov. Vilket ämne du väljer att göra ditt utbildningsprov kring är valfritt. Detta är en del i det kvalitetssäkringsrutiner vi använder oss utav.

 

Personligt brev är inte ett krav hos oss när du söker jobb på Marinkraft. Till en början räcker det med ett uppdaterat CV.

I nästa steg av ansökan är vi nyfikna på vem du är, dina kunskaper och erfarenheter och kommer att ställa frågor kring dessa via telefonintervju.

Dela detta jobb

Solenergitekniker till utbildningsuppdrag

Marinkraft Bemanning Sverige AB